Blog

Ubetingede Unge - 5

Robuste Robotter eller Ubetingede Unge

En psykolog er en, der i sit ansigts sved, studerer det, vi alle ved, skriver Piet Hein i en af sine små noter om livet, og man tænker: Manden har jo ret!

For tiden tager jeg en lille hyggeuddannelse på The Neufeldt Institute, “The Resiliense Riddle”. Neufeldt er selvfølgelig både grundig, indsigtsfuld og skarp - og samtidig sidder jeg tilbage med en følelse af, at have vidst det hele tiden. Den hyldst af “robuste børn” som jeg set vokse gennem de år, jeg har været mor har altid forekommet mig …

Læs denne blogpost

7Y4A6009

Velkommen til Europa, Sigøjner

Den første morgen, efter syv måneder i Mexico og USA, vågnede jeg i min van et sted på Montserratbjerget. Ordet “gypsie” dansede gennem min stille hjerne, og jeg følte mig fuldstændig hjemme, båret at Livets store mysterie og med masser af den livsappetit, jeg vist er skabt med rigelige mænger af. Et par dage senere havde vi overnattet ved Middelhavet, og jeg skrev en morgentekst til et bogprojekt, jeg er i gang med mens jeg sad på en mur og så ud over havet, og lige dén her tekst synes jeg er e…

Læs denne blogpost

IMG_8856

USA overrasker stadig: Supermarkeder uden mad og en Canadagås i Missouri

I går var jeg i et supermarked uden grønsager. Target. Indrømmet er det et stort supermarked der sælger mange andre slags ting end mad: Tøj og små-møbler og legetøj og elektronik og alle mulige andre ting og sager. Men de sælger faktisk også mad. Jeg var gennem madafdelingen fire eller fem gange i min jagt på sweetpotato og capsicum til en suppe og lærte at det findes: Et supermarked uden en afdeling for frisk frugt og friske grønsager. Det er for mig et supermarked uden mad. Jeg havde hørt om d…

Læs denne blogpost

Da Ladies - Cover

Ladies Fixing The World | Dag 205 af min 2023 Journal

Der er ikke meget grund til at oversætte overskriften på nummer 205, for det er bogstavelig talt titlen på mit nye podcast. Som jo ikke hedder noget andet bare fordi jeg oversætter teksten til dansk.

Ej heller kan man sådan set oversætte Learn Nothing Day. Eller kan man? Learn Nothing Day kunne på dansk være Lær Ingenting Dag. Det kunne den vel godt hedde. Som sådan. Men vi har aldrig kaldt den det, heller ikke dengang børnene ikke kunen tale engelsk.

På Learn Nothing day i år, den 24. Juli, lær…

Læs denne blogpost

wilderness-woods

Wilderness Wood | Dag 202 af min 2023 Journal

Martins familie introducerede os for Wilderness Wood, et smukt projekt tæt på, hvor de bor, hvor hjemmeuddannede børn tager kurser i træarbejde og keramik, nyder skoven og hinanden, hvor mennesker bor sammen og deler liv, hvor folk lever og lærer og vokser.

Læs denne blogpost

Leshuttle

England, endelig | Dag 201 af min 2023 Journal

Sidste år, lige omkring denne tid, kom vi IKKE til England. Papirarbejdet var ikke i orden - vores ene hund havde mistet sin identifikations chip. Vi havde i stedet et andet fantastisk sommereventyr, og alt var godt. Men NU, vil vi opleve landet og se Stonehenge og mange mange andre ting, ja - listen er lang.

Læs denne blogpost

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube