Unschooling og Hjemmeskole

Jeg har udvalgt en række artikler som jeg tænker er et godt sted at starte fra mange. Der er artikler - helt fra dengang hvor vi startede med mere "klassisk hjemmeskole" til nu hvor vi rejser fuld tid og unschooler og lever et self directed liv. 

Hvis du vil dykke længere ned, så anbefaler jeg at læse med fra starten af vores personlige rejse, simpelthen gå til alle blogindlæg og scroll tilbage til begyndelsen - Jeg har skrevet mere end 400 blogindlæg siden starten i 2012. Så der burde være en masse læsestof til inspiration :)

Hjemmebørn og socialisering, et mærkeligt tema

Går børnene ikke i skole? Jamen har de så nogen at lege med, og hvad så med det sociale? Det er et af spørgsmål vi som forældre til hjemmebørn møder oftes.

Hjemmeskole. Hvad er det nu for et flip?

Hjemmeskolen nok det mest radikale valg i flokken af anderledesheder i vores familie. Hvad indebærer hjemmeskoling og hvad i alverden det går ud på?

Mere om hjemmeskole. Seks klassiske spørgsmål

Den første serie af spørgsmål er allerede rullet ind på baggrund af artiklen: “Hjemmeskole. Hvad er det nu for et flip?” Artiklen her bliver i formen Q and A.

System i kaos. Hjemmeskole til hverdag

”Hvordan griber I hverdagen an, hvordan strukturerer I jeres hjemmeskole?” Det spørgsmål har jeg fået mange gange. Her er mit svar.

Når hjemmeskolen ligner skolen - lidt

Der er på det seneste flere, som har spurgt, hvordan jeg underviser og hvilke materialer, jeg bruger. Derfor skriver jeg denne lille blogpost om den del af hjemmeskolen, som ligner skole-undervisning.

Fordelene ved hjemmeskole. Del 1. Frihed

At leve et liv i frihed hver eneste dag, mærke, hvad der giver mening nu og her, flytte sig, når man rammer en mur og gå en anden vej – det er et helt, helt anderledes liv, end hverdagen med institutioner, arbejde og skole

Fordelene ved hjemmeskole. Del 2. Frihed til at flippe ud

Jeg er ikke uambitiøs i forhold til mine børn – faktisk har jeg høje ambitioner for mine børns dannelse, jeg regner blot med, at det meste kommer af sig selv, som en del af livets udfoldelse.

Unschooling og matematik uden pensum

Lærer de så det matematik, de skal? er et af de spørgsmål, vi oftest møder. Læs med og få indblik i vores refleksioner over unschooling, frihed og fravalg.

Outsider. Når hjemmeskolevalget kradser, kaptiel 1

Denne artikel handler om de voksnes sociale liv. Pointen er, at noget af det, der gør virkelig ondt, kan vise sig at være den største gave i livet.

Penge. Når hjemmeskolevalget kradser, kapitel 2

Vores livsvalg er vigtigere end prestige, mursten og nyt tøj. Der er en vis opvågnen i processen. Det er sundt. Og godt. Men ikke nødvendigvis let.  

Gensyn med unschool - havde jeg blot vidst

Der er mange ting, de fleste gør, som vi ikke gør. Det mest radikale er, at vi ikke outsourcer vores børns dannelse til et skolesystem. Vi har været på en lang indre rejse som forældre. Her deler jeg, hvad jeg ville ønske, jeg havde vidst fra starten.

Tvivlen. Når hjemmeskolevalget kradser, kapitel 3

Det, som kradser ved tvivlen er ikke tvivlen; det er ensomheden. Det er skrøbeligt og ensomt at være hende som hjemmeunderviser og har 4 børn.

Unschooling - som om hjemmeskole ikke var flippet nok

At begynde at unschoole var som at åbne døren til Narnia - et helt eventyrland af tid, nærvær og lyst til læring dukkede op.'

Kernen i vores unschool - vi er hinanden

Interessant er det jo, at vi mennesker formentlig ikke rigtig er noget, uden hinanden. Om unschooling, ubetinget kærlighed, skolens magtforhold, subjektets relationelle natur og visdom. intet mindre.

Mens vi lever - Unschool i realiteten

Et indblik i, hvad vi laver, mens vi ikke gør det, som alle andre gør. Friheden til at organisere sin egen tid, er det, som filosofisk er i centrum for vores valg af unschooling. Vi mener ikke, at vi voksne med nogen ret kan bestemme over så mange timer af børnenes liv, som en skolegang ville kræve.

Det sociale revisited - hvad betyder det egentlig?

Refleksioner over det, der ofte kaldes opdragelse og socialisering - men som egentlig blot er den livsopgave, det er at være et socialt væsen.

Unschooling og matematik uden pensum

Lærer de så det matematik, de skal? er et af de spørgsmål, vi oftest møder. Læs med og få indblik i vores refleksioner over unschooling, frihed og fravalg.

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube