Sandheden om Sundheden, om at spise sig rask - TED Talk

dr-terry-walsh

Denne TED finder jeg vanvittigt inspirerende. Her på sitet kan man læse mine argumenter for, "lyt til dig selv"-kost - men jeg må dog indrømme, at denne dames kamp for sit helbred, og hendes helt simple metode til funktionel kost har inspireret min egen ernæring meget. At spise efter hendes model, står for mig ikke som modsætning til at lytte til mig selv. 

Helt lavpraktisk siger hun, at vi skal spise økologisk, og at kød og æg skal komme fra græsfodrede dyr (også øko helst). Vi skal indtage ca fire tallerkenfulde mad dagligt, fordelt i lige (volumen) mængde mellem:

  1. Blade
  2. Kål/løg
  3. Frugt/grønt med anden farve end grøn
  4. Proteiner fra fisk, æg, kød.

As simple as that. Alt, hvad vi indtager derudover er ikke mad som sådan, men treats. Meget simpelt. Virker for mig.

Og så har hun jo altså rejst sig fra en kørestol, hun var blevet sat i af multiple sclerosis med denne strategi. Respekt for dét. Se med. Det er tyve minutter værd.

Når nu vi er ved det med at spise sig sund og rask, vil jeg gerne anbefale mine egne to artikler om at finde vej i helsejunglen. Den ene er sådan lidt overordnet, den anden mere praktisk instruerende. For der må ikke gå ekstremisme i den, og slet ikke sådan noget hard core: Jeg lukker alle andre input ude og lytter kun til den her model, dr Walsh anbefaler. Det er ikke sundt. Hverken for kroppen eller for sjælen. Og slet, slet ikke sundt for de børn, du evt har ansvaret for; børn som efter min mening har brug for at lære at lytte til - og stole på sig selv, når det kommer til kost, helbred, velvære. 

Læs

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Oprindeligt publiceret på SpeltMor.dk - Nu er alle mine danske blogindlæg samlet på FamilienConrad.dk

Kost og kunsten at lytte til sin krop
Kan du finde rundt i helsejunglen? - En guide til indre og ydre sundhed for hele familien

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube