Sandheden om Sundheden, om at spise sig rask - TED Talk

dr-terry-walsh

Denne TED finder jeg vanvittigt inspirerende. Her på sitet kan man læse mine argumenter for, "lyt til dig selv"-kost - men jeg må dog indrømme, at denne dames kamp for sit helbred, og hendes helt simple metode til funktionel kost har inspireret min egen ernæring meget. At spise efter hendes model, står for mig ikke som modsætning til at lytte til mig selv. 

Helt lavpraktisk siger hun, at vi skal spise økologisk, og at kød og æg skal komme fra græsfodrede dyr (også øko helst). Vi skal indtage ca fire tallerkenfulde mad dagligt, fordelt i lige (volumen) mængde mellem:

  1. Blade
  2. Kål/løg
  3. Frugt/grønt med anden farve end grøn
  4. Proteiner fra fisk, æg, kød.

As simple as that. Alt, hvad vi indtager derudover er ikke mad som sådan, men treats. Meget simpelt. Virker for mig.

Og så har hun jo altså rejst sig fra en kørestol, hun var blevet sat i af multiple sclerosis med denne strategi. Respekt for dét. Se med. Det er tyve minutter værd.

Når nu vi er ved det med at spise sig sund og rask, vil jeg gerne anbefale mine egne to artikler om at finde vej i helsejunglen. Den ene er sådan lidt overordnet, den anden mere praktisk instruerende. For der må ikke gå ekstremisme i den, og slet ikke sådan noget hard core: Jeg lukker alle andre input ude og lytter kun til den her model, dr Walsh anbefaler. Det er ikke sundt. Hverken for kroppen eller for sjælen. Og slet, slet ikke sundt for de børn, du evt har ansvaret for; børn som efter min mening har brug for at lære at lytte til - og stole på sig selv, når det kommer til kost, helbred, velvære. 

Læs

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Oprindeligt publiceret på SpeltMor.dk - Nu er alle mine danske blogindlæg samlet på FamilienConrad.dk

Kost og kunsten at lytte til sin krop
Kan du finde rundt i helsejunglen? - En guide til indre og ydre sundhed for hele familien

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)