Spis belugalinser og syv slags grønt, og føl dig som dronningen af vegetarismen

beluga-linser

Jeg lavede en hurtig salat, mest for at bruge køleskabet op, inden der kom nye varer - og det blev så godt, at jeg gerne vil lave det igen en anden gang. Og dele opskriften med veninderne.

Salaten er dejlig, den er proteinkompletteret, der er sunde olier, masser af smagsnuancer, sprødt og blødt, groft og dejligt.

Man kan skrifte alting ud med alting, og sikkert få noget godt ud af det.

Her er det, jeg gjorde, på baggrund af, hvad jeg havde.

IMG_2601

Ingredienser og sådan gør du

 1. Sæt en god kopfuld belugalinser over i vand, uden salt.
 2. Keramisk slip-letpande varmes op, rygende varm, lidt olivenolie sættes på.
 3. En rød peberfrugt ordnes til grove tern og steges hårdt, så det brænder lidt på, men også bliver blødt og lækkert. Et brus af balsamico til sidst, og over i skålen (som skal være rigtig stor).
 4. Byg dressing af tidselolie, balsamicoeddike, soyasauce af god kvalitet, salt, chiliflager, honning. Den skal have smæk, for den skal dække meget salat.
 5. En halv knoldselleri skæres i grove tern, bortset fra lige det sidste måske en femtedel, som skæres i smalle stave. Ternene koges, stavene steges i smør.
 6. En god stor rest persille hakkes, og kommes ned til sellerien, når den er ved at være sprød.
 7. Desuden tre grofthakkede fed hvidløg. Stege-stege, til det er gennemvarmt og persillen er sikker (altså bakteriefri, evt jordbakterier skal man tage alvorligt).
 8. Herpå en rest kogte brune ris, ca en halv liter, måske lidt mere, sammen med chiliflager. Da der også er chili i dressingen, skal det ikke være for meget.
 9. Alt dette væltes ned i skålen til peberfrugterne.
 10. Tredje hold på stegepanden er en halv squash, skåret groft ud, sammen med en tomat og tre forårsløg. Gennemvarmes, men har stadig bid.
 11. Lidt vand og soya, hvis det ikke går hurtigt nok med at få det al dente.
 12. Også dette fyres ned til resten.
 13. Det er lidt som at lave mange retter og blande dem sammen.
 14. Nu er belugalinserne kogt, ikke udkogt (hold øje), og det er sellerien også, begge drænes gennem si.
 15. I den ene af gryderne blandes de to ingredienser med dressingen, og man roder i det, mens den opsuges. Smag til, ekstra salt kan være nødvendigt. Også dette blandes i den store skål.
 16. Til sidst hakkes to gode håndfulde blomkål rimelig fint, og det rodes i, så de liiiiige blancherer lidt i den varme, salaten jo faktisk stadig indeholder.

Serveres med ristede græskarkerner og thai-ketchup. Mums. Ku ha været kaotisk, men var fuldstændig himmelsk. Og færdig på omkring tyve minutter

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad 


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på SpeltMor.dk - nu er alle mine danske artikler samlet på CecilieConrad.dk.

Sover du i smug sammen med dine børn?
Samsovning - Syv gode grunde til at sove med børn

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)