Morgenkaffen, wholefood, vegan og luksusagtig

IMG_1386

Mit seneste kaffe-hack er en variation over den trendy bulletproof latte med hele mandler og ristet kokos. Her er den:

Morgenlatte My Way - opskrift på en variation over den trendy bullet proof, bare vegan og wholefood style.

Til to store krus kaffe – serveres godt i syltetøjsglas.

Ingredienser

  • 1 kande friskbrygget espressokaffe (4koppers, svarer til 1 dl)
  • 8 økologiske mandler, som har ligget i vand over natten
  • En lille håndfuld økologisk kokosmel, eventuelt de ristede flager.
  • Lidt mere varmt (ikke kogende) vand.

Sådan gør du

Det hele får 2 minutter i min Magimix Le Blender på niveau 3 (ved 4 havner for meget af det oppe i låget), så er det nam.

Lidt lækkert

Nogle gange tilføjer jeg kanel eller koriander eller begge dele. Nogle gange, om eftermiddagen, kommer jeg vanilje i og føler mig meget heldig.

Uden vand er der ikke liv. For uden vand, er der ikke morgenkaffe.

Min første opskrift på mit nye, fine website, kan jo passende starte med morgenkaffen. Jeg har været af og på kaffe mange gange i mit liv. Mest på. Kaffe er godt for mig. Af en eller anden grund bliver jeg ikke overstimuleret af det; jeg der ellers bliver voldsomt overstimuleret af mange fødevarer og i øvrigt også af mange typer situationer, har det bare mægtigt fint med kaffe.

Wholefood handler om gode råvarer: Køb rigtig god kaffe

Men ikke en hvilken som helst kaffe. Min kaffe skal være tørbehandlet efter høsten, og den skal være ristet til espresso, så der ikke er klorofylsyre tilbage i den. Jeg køber Riccos kaffe; det er i min optik den bedste i København. Dernæst skal den være brygget på en italiensk kaffebrygger i rustfrit stål (ikke aluminium) eller espressomaskine. Det er meget let: Ellers kaster jeg op af den.

Vegan latte på hjemmelavet plantemælk med alle fibre intakte

For tiden kan jeg godt lide min kaffe med varm plantemælk. Af uransagelige årsager har jeg længe blot købt min plantemælk med møje og besvær (der er ofte fortykningsmidler i, jeg ikke kan tåle) – indtil jeg for nylig fandt på bare at køre hele morgenkaffen en tur gennem blenderen sammen med en håndfuld mandler og lidt ristet kokos, hvis jeg har. Jeg sier den ikke, har det faktisk helt hyggeligt med smulderet i bunden: Jeg har jo selv lavet det og ved nøjagtig, hvad det er, og da jeg ikke spiser morgenmad, er der lidt at tygge i på en helt okay måde.

Mon high-fat er en ting?

Jeg har prøvet at drikke den med en sjat kokosolie i, men jeg tror faktisk ikke rigtig på det der med high fat. Eller: Det er ikke rigtigt for min organisme. Måske er det for nogen, jeg prøver ikke at give den som all round helse-ekspert. Jeg tænker, at wholefood er et langt bedre generelt valg: Atlså: Vil jeg have kokos, spiser jeg kokosnød – måske tørret og bagt, men ikke presset til olie. Og samtidig kan jeg rigtig godt lide at få stegt mad og rigtig vinagrette, så en smule olie bruger jeg faktisk i mit køkken. Man behøver jo ikke være konsekvent. Men altså: Jeg tror ikke på high fat. Kalorier skal man sgu nok få. Og jeg vil hellere have mit fedt fra at få langt flere nødder og frø, fra mit daglige (store) stykke chokolade og fra avocadoer, end jeg vil have fedtperler i min morgenkaffe. Desuden mætter min kaffe helt fint med 8 mandler og et par skefulde kokos. Hvis det skulle være det med fedt og mæthedsfornemmelse.

Bulletproof kostvalg kort fortalt

For mig er det skudsikkert at spise hele planter så vidt overhovedet muligt med enkelte, udvalgte undtagelser. Bruger jeg olie, er det helst de ultrasunde: Kæmpenatlysolie i min vinagrette, kokosolie på stegepanden. Vi skal nok få nok fedt, når vi spiser det hele af det hele. Af planter, forstås.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Oprindeligt publiceret på CecilieConrad.com - Nu er alle mine danske blogindlæg samlet på CecilieConrad.dk

Unschooling og matematik uden pensum
Stjernestunder - om tillid, virkelighed, flow og nuets kraft

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)