3 et halvt års fødselsdag med næsten sukkerfri lagkage

3-et-halvt-aars-kage

I dag d. 15. marts 2012 blev Skønne Silke tre et halvt, og vi fik lovet lagkage om formiddagen. Ligeledes i dag, blev min morfar bisat, så klokken var mange da vi kom hjem, og da havde ungerne allerede fået e-numre og sukker nok til en uges normalforbrug. Så lagkagen MÅTTE bare have substans, og her kommer opskriften på en stort set sukkerfri kage med masser af det gode gods, som smagte godt og var flot og blev spist op!

Lagkage uden hvede, og næsten uden sukker

  • 6 æg deles, hviderne piskes med 1 spsk flormelis til massen er fast
  • blommerne piskes med
  • vaniljepulver fra urtekram (ikke vaniljesukker), mængde: det der var tilbage i bøtten - nok ca en halv teskefuld
  • lidt tørret appelsinskal, knust i håndfladen
  • en spiseskefuld flydende honning sådan cirka
  • boghvedemel nok til at det blev godt sejt
  • en sjat piskefløde til det blev lidt mer flydende igen
  • kokosmel
  • mens jeg vendte hviderne i dejen, blandede jeg lidt mere kokos i, så der var godt med kokos i kagen.

Fordelt i to runde forme på bagepapir, men det var egentlig unødvendigt med formene - bare plask to cirkler ud på en bageplade eller to og så i varmluftovn på lige under 200 grader til de er færdige, måske et kvarter. Når du bygger kagen, tager du naturligvis den største bund i bunden, det bliver vældig håndholdt og fint.

lagkage-lag

Chokoladecreme af en plade lys chokolade af økologisk kvalitet fra netto, den billige, bankes i stykker mod bordkanetn INDEN man åbner pakken og smeltes med en sjat fløde i en gryde og køler af udendørs, mens kagerne bager. Piskes luftigt og lægges på en afkølet bund. Dernæst to bananer i skiver, og så en bund mere. På toppen alm hvidt flødeskum, der er lidt farvet af at vi genbrugte skålen - dette skum kom gennem en tylle, og blev meget fint. Vi pyntede også med lidt vindruer og gav den lidt flydende honning på toppen, nogle lys og lidt flag og der var ikke et øje tørt.

alvtSilke-3-et-h

Ved servering synges: Alle gode gaver / de kommer oven ned / så tak da Gud / ja pris da Gud / for al hans kærlighed.

Dét er passende, for det her er bare godt - på mange planer.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Update 2023

Livet er langt og vi er i en konstant udvikling som mennesker - vi har de sidste mange år levet vegansk og glutenfrit, og laver stadig skønne kager, bare ikke som denn her. Vi har valgt at lade alle vores gamle artikler være online - også selvom vi i dag ville være uenige med os selv :) Man kan ikke redigere sin fortid :)

Det daglige brød
Fin hæklet nederdel med syrekant i ægte akryl

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)