Hjemmelavet Hårkur som også er en hårvoks. Fantastisk.

haarvoks

Plejende hårvoks til vinterhår, den bedste redning til filtret, tørt, spaltet og stift vinterhår. Og sommerhår. Det lækre ved det her er, at det er en voks, som man kan have i håret i dagevis, som holder fint på frisuren, justerer krøllerne eller blot beskytter spidserne - mens den samtidig fugter og plejer håret, så det bliver stærkt og lækkert. Når man selv har rørt sin voks, ved man også helt nøjagtig præcis, hvad der er i den - noget, der er virkelig vigtigt for mig. Jeg kan undre mig intenst, når jeg læser indholdslisten på hårprodukter, og har indtil videre fuldstændig givet op: Jeg kommer aldrig til at fatte alle de kemiske ord. Men det her - det er lavet af olivenolie og andet godt og virkeligt. Så det er bare at skrubbe i gang. 

langt-haar-storm
I vores familie har vi rigtig meget hår. Alle børnene, drenge som piger, har lange lokker og undertegnede har tykt, semikrøllet hår, som efter at have været rebooted med kemo blot er blevet endnu mere ustyrligt. Vi bruger derfor meget tid på hår, samtidig med at vi ikke gider have mærkelig kemi, vi ikke forstår. Hverken i eller på vores kroppe. Jeg synes, det kan være virkelig svært at få gode resultater, uden disse mirakel-produkter, og vores hår er derfor ofte temmelig uglet og kaotisk og tørt. 

ingredienser
Løsningen er shampoo fra Rømer, som er 100% biologisk nedbrydeligt, og som vasker rent, uden at tørre ud. Og at vaske hår max en gang om ugen, i øvrigt. Ved ikke, om det er det rigtige for alle, men det fungerer rigtig godt for os. Ofte kan man nøjes med at skylle håret i varmt vand. Anyway - hacket, den store løsning er at komme noget, som plejer og beskytter i håret bagefter, og efter mangen et eksperiment, er vi landet på en bivoksbaseret olievoks, som man kan sætte håret med eller bare nøjes med at komme beskyttende i spidserne. 

kokosfedt

Hvis man ønsker en voks med mere styling-effekt og som er mindre fed, kan man øge mængden af bivoks i opskriften til det dobbelte. Det er altid muligt at smelte sin voks igen og komme mere af det ene eller det andet i. 

Jeg bruger 9g bivoks, som jeg klipper i små tern og smelter over vandbad sammen med 30g olivenolie i høj kvalitet. Når bivoksen er smeltet, tilsætter jeg 30g kokosolie og 9g kakaosmør. Når der er smeltet sammen, tilsætter jeg 1 tsk god honning og 2 dråber lavendelolie. 

pisket

Og nu kommer det vigtige. Den smeltede hårvoks skal røres, mens den køler ned. Jeg har en røremaskine, og hvis man ikke har det, er det noget med en masse tålmodighed. Jeg kører min i Kitchen Aid'en stille og roligt, og skraber løbende voks ned fra siderne, så den ikke sidder og køler af der hele vejen. Når det er næsten koldt og helt samlet, pisker jeg ved høj hastighed i mindst 10 minutter for at piske luft ind i voksen. Så er den lettere at bruge. På køl bliver den helt hård, men ved stuetemperatur, er den let at bruge. Jeg deler den i flere små bøtter eller lynlåsposer og har det meste på køl. Det burde ikke kunne blive dårligt, men for en sikkerheds skyld. Og i øvrigt, er den også på en eller ande måde lækrere at arbejde med, når den er køleskabskold. 

Man kan eksperimentere med forskellige olier, som man har lyst til at komme i håret. 

i-vandbad

Jeg vil gerne understrege, at man skal smelte voksen over vandbad, og at bivoks er meget-meget besværligt at vaske af igen, så brug endelig noget helt blankt, gerne af metal, som kan blive meget varmt, mens man vasker det. Og så er det bare masser af rigtig varmt vand og sæbe og i flere omgange.

God fornøjelse. 

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad 


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Update 2023: Vegansk og Glutenfri

Livet er langt og vi er i en konstant udvikling som mennesker - vi har de sidste mange år levet vegansk og glutenfrit men har valgt at lade alle vores gamle opskrifter være online så de kan komme andre til glæde - Man kan ikke redigere sin fortid :)

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Den afgørende faktor for det gode liv - Husk at leve
Hjemmelavet skrubbecreme - Med kakao og kaffe og bivoks

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)