Viden som menneskerettighed? Ja tak.

liv-havet_ IMG_2020

Se, denne Ted-talk af Jack Andraka, ligger ikke i min tematiske kerne. Ikke som sådan. Der er tale om en dreng, som er lykkedes med et videnskabeligt gennembrud i en alder af 15 år - i høj grad ved at bruge wikipedia og offentligt tilgængelige videnskabelige dokumenter. Han er sød, han har humor, og det er skønt.

Men han har også en helt anden pointe med sin TED. Han finder det usundt, udemokratisk og decideret dumt, at så stor en del af verdens videnskabelige artikler ligger gemt bag betalings-mure, så folk ikke kan komme i nærheden af dem. Og han foreslår, at adgang til internettet og adgang til (videnskabelig) viden indføres som menneskerettighed.

Jeg kan kun tilslutte mig 100%. Hvis der er noget, der giver håb for denne fantastiske verden (både den fysiske og den åndelige/akademiske), er det internettets utrolige demokratisering, frigørelse og åbenhed - og det er så evig dumt, at ussel mammon står mellem mennesker og viden. Al viden tilgængelig for alle. Hvor sejt ville dét lige være?

Hvor vidt ville vores børn ikke kunne drive det?

Vi brugte så sindssygt mange ligegyldige timer i studietiden på at lede efter, bestille og (ulovligt) kopiere videnskabelige artikler på støvede biblioteker, dengang jeg studerede.

Tænk, hvis det hele rent faktisk var tilgængeligt med en googlesøgning eller to, en download og værs'go: Læs den på din skærm. SÅ sejt. SÅ ønskværdigt.

Find en anden og demokratiserende måde at betale forskere, forfattere, forlag.

Dét kunne da skabe en bedre verden. Med.Det.Samme.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Oprindeligt publiceret på CecilieConrad.com - Nu er alle mine danske blogindlæg samlet på FamilienConrad.dk

Ejer du dit barn?
Vanconversion: Vi har købt en flipperbus - se før billederne

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube