Hvad er skole egentlig for noget? - TED Talk af Sir Ken Robinson

ken-robinson-education

Sir Ken Robinson er en gudsbenådet uddannelsesforsker, og denne RSA animate formidler på fascinerende vis hans perspektiv på moderne uddannelse. Jeg vil ikke sige mere. Bare se med, det er inderligt inspirerende. Kun 11 minutter og hvert sekund værd.

Okay - jeg vil godt sige lidt mere. For os kom det til at betyde en verden til forskel. Jeg er et menneske, som dyrker og elsker viden - og for mig var det eneste formildende ved at gå i skole at man fik nogle bøger, som nogle gange var spændende og at man nogle gange mødte nogle lærere, som var virkelig kloge og inspirerende. Så denne kritik af skolesystemets placering i den moderne verden slog for mig hovedet på sømmet og viste mig med al ønskelig tydelighed, hvorfor der er så meget 'galt' med vores skoler. 

Og ja. Jeg skriver helst ikke meget om det. Men det her var uden tvivl medvirkende til at vi valgte at hjemmeskole. Pludselig fik jeg både ord, forskning, historisk forklaring og visualisering på, hvorfor ikke-skole på mange måder er et bedre tilbud end skole. 

Sir Ken Robinson har desuden med denne TED (som det jo i virkeligheden er), givet mig håb for fremtiden. Det er ikke bare mig, der er en besværlig og følsom flipper. Der er faktisk noget helt galt med den måde, vi driver skoler på i hele den vestlige verden - og vi må se at gøre noget ved det. Det er spændende, synes jeg. Og jeg presser alle, jeg kan få til det, til at se netop denne lille film. Så meget indhold på så kort tid, og så alligevel til at rumme, fordi illustrationen er dragende og giver intuitiv mening. 

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Oprindeligt publiceret på SpeltMor.dk - Nu er alle mine danske blogindlæg samlet på FamilienConrad.dk

Må børn lege med ild? - Ted Talk
Uddannelse er et selvorganiserende system - TED Talk af Sugata Mitra

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)