Uddannelse er et selvorganiserende system - TED Talk af Sugata Mitra

school-in-the-cloud

Sugata Mitra har lavet banebrydende forskning i børns akademiske udviklingsprocesser; han er en mand som med sin tankegang giver håb til planetens fremtid. Bare nyd denne mands fine humor og hans helt utrolige ud af boksen tankegang som kan bringe meningsfuld, engageret uddannelse til verdens allerfattigste. Og sådan set også til os andre - hvis vi tør.

Jeg deler denne TED, fordi Mitra er inderligt inspirerende, og danner grundlag for mange af mine beslutninger - både for mine børns muligheder for akademisk udfoldelse og for hvordan og især hvor meget (læs lidt), jeg ønsker at organisere vores fælles liv herhjemme. Her er et udpluk fra artiklen: Spiller dine børn for meget computer?

Sugata Mitra tager det til den næste level, når han agiterer for, at den ultimative læringsform for børn i dag består af fire elementer:

1. En computer med adgang til effektivt internet (bredbånd, fiber - noget der går stærkt)

2. Børnenes naturlige undren (alternativt dragende store spørgsmål, kastet inspireret ud af 'læreren')

3. Flere børn, tre fire stykker, som samarbejder

4. Kærlighed og anerkendelse (han kalder det the granny method)

Sugata Mitra er manden, som for fjorten år siden satte en computer ind i et hul i en væg i det allerfattigste Delhi og dermed begyndte på en rejse, hvor han kom til at påvise børnenes egen nysgerrighed og samarbejdsevne og -vilje kan tage dem til uanede højder, særlig når de får den omsorg og støtte, som kærlig anerkendelse fra en person som kender dem godt, er.

Sugata Mitra argumenterer faktisk for, at hele skolesystemet som vi ser det i dag er komplet outdated, at læring og viden i den virkelighed, som udfolder sig nu og for fremtiden er unødvendig og derfor frivillig. Han siger så utrolig mange sandheder på så kort tid, at jeg kun på det allerkraftigste kan anbefale at man bruger 22 minutter af sin tid på at se hans seneste TED.

For eksempel siger han - hvad der jo bare er så inderligt sandt - at ingen mennesker for alvor kan lære noget, når de er bange, pressede, topstyrede. Og at skolesystemets ensretning hører en fortid til, som ikke er værd at forsøge at genskabe (det Victorianske verdensrige).

Samtidig siger han, at vi ER og bliver homo sapiens sapiens, det tænkende vidende menneske, og uden viden - hvad er vi da? Ja, det er der ingen grund til at spekulere over, for den inspirerede sult efter viden er os naturgiven, og børn søger spontant svar på livet store spørgsmål og finder - i jagten på disse erkendelser - svarene på alle de små og smålige problematikker, vi stiller dem overfor i det traditionelle skolesystem.

Ja - jeg er Sugata Mitras allerstørste fan, måske.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Oprindeligt publiceret på SpeltMor.dk - Nu er alle mine danske blogindlæg samlet på FamilienConrad.dk

Hvad er skole egentlig for noget? - TED Talk af Sir Ken Robinson
Alt det gode ved computerspil

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube