Møn Is: En ægte smagsoplevelse og mere end bare is

219595_Mn_Is

Møn is. En autentisk oplevelse. Af høj kvalitet.

Familien Conrad rejser i naturoplevelser og kager. Også iskager. Og Møn må siges at være et vidunder, også på dét område. På vejen tilbage mod København, vippede vi ind til Møn is, for at tage afsked med øen med turens kageoplevelse.

Møn ismejeri producerer alle mulige varianter af hjemmelavet is. Og softice på den helt gode måde. Den dag, vi var der, var det så varmt, at softice blev et problem. Men fred med det, det kan man ikke klandre Møn Is og heller ikke klage over som Nordeuropæere: ”Count your blessings” sagde min gamle mormor altid. Faktisk siger hun det stadig.

Møn Is er en blessing. Ud over muligheden for at købe dejlig is – en mulighed som ærlig talt findes mange steder efterhånden, og som man som Københavner er lidt forvent med – går kørerne rundt og græsser omkring den lange stik-vej ind til gården, og rundt om parkeringsområdet. Man er velkommen til at gå ind i ko-stalden, hvor nogle af dem opholder sig, og der er en hel væg åben, så man kan se ind på malkeafdelingen, hvor der kører høj musik og er en hyggelig stemning både for mennesker og dyr. Det er saliggørende mælk, det tvivler vi ikke eet øjeblik på.

Møn is

Isen var ikke på niveau med den franske chokoladesorbet fra bunden af fryseren i …. byen lige syd for Cassis. Det var den ikke. Men der vil nok også gå en del år, før vi finder noget i de højder. Med mindre Italien virkelig kan det, de skriver, de kan. Men nok om Sydeuropas saligheder. På Møn kan man få is som er overvældende godt komponeret og inderlig dejlig.

For nu at slutte med en Familien Conrad røverhistorie, så købte jeg denne gang en isvaffel pr person. Priserne er i øvrigt fuldstændig rimelige. Men vores familie er vant til at købe fælles-is. Jeg køber som regel en kæmpe vaffel eller et stort bæger med mange kugler, som vi så deler hele flokken. Nogle gange har vi fået isen på pølse-bakker, fordi de på skiltet lovede 5 kugler i bæger, faktisk ikke kan være i bægeret.

I begyndelsen gjorde vi det på den måde for at spare penge, for at sno os lidt som storfamilie og fordi vi altid alligevel byttede rundt og smagte hinandens is. Nu er det sådan, at vi virkelig foretrækker denne fælles is-pulje hele flokken. Så de fem store is-vafler (Liv var på skrivekursus i Brønderslev, så vi var kun fem) blev væltet ned i en bøtte, jeg havde i bilen og vi spiste is som vi plejede.

Varianten med vaniljeis med solbær og chokolade tog prisen. Men deres yogurtis med jordbær var også dejlig og hyldeblomstisen var fin, med en god syrlighed.

Praktisk info.

Man kan købe is fra Møn is mange steder på møn, i små bægre som har en ske i låget. Men det er MEGET sjovere at køre ud til bondegården, og der er jo ikke rigtig store afstande på Møn. I butikken kan man købe vafler og bægre, og liter-pakker med forskellige varianter både flødeis, yogurtis og sorbet. Der er også salg af kød fra ungkvæg, og pølser – alt sammen frost. Samt lokal honning, lokalt producerede bolcher, lidt saft og i sæsonen kirsebær. Meget dejligt. Der er lidt borde og stole under nogle træer. Vi satte os i grøftekanten og gloede på nogle køer, som havde pletter og græssede.

Tjek hjemmesiden selv selvfølgelig. Da vi var der var åbningstiderne daglig fra 10 – 17.  Adressen er Hovgårdsvej 4, 4780 Stege.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Eventyrlig tur til Møn i Flower Power Bussen: Hvad vi lærte!
Møns Klint: Naturskøn vandring og uforglemmelige øjeblikke

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)