Hjemmelavet vaniljesukker: Smager bedre og koster mindre

vaniljesukker

Hjemmelavet vaniljesukker!

Jeg kan ikke lide den der syntetiske vaniljesmag, der er i den konventionelle vaniljesukker, man kan købe. Og jeg kan ikke lide prisen på den økologiske. Der er mange mulige meninger om prisen på økologi, men når det kommer til vanilje, må jeg stå af min egen idealisme og anerkende, at vi er en storfamilie, som skal leve af en enkelt indtægt. Netto har med mellemrum fire vaniljestænger for en tyver - når de er der, køber jeg for et par hundrede kroner, så jeg har vanilje altid og i rigelige mængder.

vaniljesukker2

Hjemmelavet vaniljesukker laver man ved at blende vanilje og (rør)sukker. Man kan godt flække alle stængerne og skrabe kornene ud og dele dem i noget af sukkeret, inden man blender det hele (også stængerne). Men jeg har ikke helt tålmodighed til det. J

eg laver et oftest sammen med et eller flere af børnene, og det er en god børneopgave at klippe vaniljestængerne i små stykker (1-2cm lange).

Fem vaniljestænger og 1,5 dl sukker. Måske lidt mere, hvis det ikke vil komme ordentligt i gang i blenderen. Man må starter og stoppe en hel del gange, det klistrer sammen og går i stå. Men med lidt tålmodighed, lykkes det nu alligevel.

Dette vaniljesukker smager meget intenst af vanilje og holder længe i et glas med låg.

Ellers er urtekrams vaniljepulver (uden sukker) alle pengene værd, det er bare som regel udsolgt i min lokale Irma, og jeg har givet op og laver i stedet den her hjemmegjorte version.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Den ultimative guide til hjemmelave pandekager: Fra udstyr til sundhedstips
Fredagsmenu med fødselsdagsnoter: Hyggelig hjemmelavet middag

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube