Bilferie med børn: Top 10 råd til en god tur

silke-bil-peace

Efter 3000 km i bil med fire børn, får du her vores ti bedste råd - ikke prioriteret, bare fra hoften. 

1. Sådan holder du børnene glade på bilturen

Børn har altid brug for at blive set, også på rejsen. Leg en masse om morgenen, se dem under morgenmaden, mens de får tøj på, på vej ind i bilen, mens du kører. At se dem er: Læg mærke til, hvad de laver og hvad der er sjovt og spændende ved det. Tal om det. Tal om hvad det gør ved dig at se det. Spørg om du må være med. Gør du disse tre ting, er du godt i gang.

2. Den essentielle tur-skraldespand

Hav en lille tur-skraldespand med. Ellers sidder du i bunker af affald, og skal bruge unødigt meget tid på at rydde op og gøre rent i bilen. Skift pose ved hvert stop.

3. Snacks på farten: Sundhed og hygge i køletasken

Tank op' i køletasken med hvad der nu fungerer for jer. Ikke kun sukker. Riskiks, skorper, juicebrikker, frugt, råkost er også rigtig godt. Vores børn spiser rigtig meget mens vi kører. Frisk brød og jordbær er hit.

fjord-bil

4. Historiefortælling: En kilde til underholdning

Find din indre historiefortæller frem. Levende fortalte historier vækker altid lykke. Fortæl om en 'person' du opfinder og dens venner. Eller fortæl små historier om ting, I allerede har oplevet. Eller fra din barndom.

5. Forebyggelse af køresyge: En guide

Brug køresygepiller mod køresyge. Giv børn under 12 en halv. I god tid, under morgenmad, så du ved den virker. Tal naturligvis med lægen først.

6. Medier på rejsen: Underholdning for alle aldre

Brug alle medier: Telefoner med spil, små videoer, lydbøger, bøger. Computere, talbet-computere, dvdafspillere. Vi har to macbook air, fire iphone, en ipad med. Plus cdafspiller i bilen til vores 50 lydbøger.

7. Når stemningen daler: Stop og genstart

Stop hvis stemningen er dårlig, indtil den er god igen. Hold lange gode pauser, hvor alle får leget, tisset, spist, løbet. Lav konkurrencer, opgaver, fortællinger, tegninger. Øv jer i at stå på hovedet, gå op på toppen af en bakke, lær at tælle på nye sprog. Kør aldrig med skrigende baby. Skrigende baby betyder stop ved absolut første parkeringsplads.

silke-storm-bil

8. Spontane overnatninger: Et eventyr i sig selv

Hvis I tør, så drop forhåndsbestilte overnatninger. Kør til den ikke går længere (eller til den snart ikke går længere) og find da nærmeste parkeringsplads i by, find derefter hotel, gerne til fods. Dette råd kommer fra en familie, der kører en meget stor bil på over 2 m i højden (dvs den ikke kan komme ind på alle parkeringspladser, da der sydpå er mange med højdebegrænsning). Nogle dage kan man køre 7 timer, nogle dag 2 en halv. Det er uforudsigeligt.

9. Navigation på vejen: Værdien af en god GPS

Det er meget simpelt. Køb en GPS. Eller brug din telefon. Du slipper for at køre forkert. Husk at skrue op for lyden!

10. Langdistancekørsel: Når turen er målet

Kør kun langt, hvis det er for sjov. Det er ikke billigere end at flyve, fordi overnatninger, brændstof og måltider koster penge. Selv for vores store familie, kan det ikke betale sig. Måske kan det i absolut højsæson. Men da er overnatningerne jo meget dyrere, så vi tvivler.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Bencasim udenfor Castello
Ægte spansk idyl, Velez Blanco

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube