Vores første bilkøb - nogensinde!

tove

Gæsteartikel skrevet af Jesper

Når man kører så meget i bil, som vi har gjort på denne tur, så er det passende, med en lille kærlighedserklæring til vores bil. Så den kommer her sammen med en beskrivelse af vores vej fra at være københavnerhippie-forældre med Christiania-cykel til familien Danmark i bil der suser gennem Europa.

Hverken Cecilie eller jeg havde et kørekort, så før vi kunne realisere tankerne om at køre ud i verden, så skulle der lige erhverves to stk kørekort.

Både Cecilie og jeg selv har haft prøvet på at tage et kørekort før, men hverken interessen eller behovet har haft været så stort at vi gennemførte. Med 4. barn på vej og et par helvedesture med DSB i sommeren 2011, var der dog ingen vej uden om.

Cecilie er altid tjekket, og researchede lidt på de skoler der lå i nærheden. Vores krav var simple. Det skulle ligge i nærheden af hvor vi bor. Vi skulle kunne tage kørekortene hurtigt, og sidst men ikke mindst, så skulle vi ikke have en 25 årig kørelærer.

Valget faldt på TopGearTrafik hvor vi fik Carsten som kørelærer. Carsten er et virkelig rart menneske, og så er han lige et par år ældre end os, hvilket var vidunderligt. Og Carsten indstilling er, at det skal være rart at køre bil. Ham kan vi godt lide.

carsten

Det gik forholdsvis godt med at tage kørekort, selvom Carsten flere gange hævdede at Cecilie kørte bedre bil end mig (Det har jeg efterhånden fået indhentet, men hun parkerer stadig langt bedre end mig)

Vores weekender i Paris - Teoriundervisning på dobbelthastighed

Den første fælles teroriundervisning var et helvede, hvor vi var sammen med en masse 17 årige drenge og piger. Suk, hvor var man dum at høre på dengang. Glædeligvis er teoriundervisning i dag, jo sådan noget nymodens noget, med en DVD-afspiller. Cecilie og jeg kaldte teoriaftenerne vores weekender i Paris, for vi fik børnene passet og var alene sammen i et par timer. Oh la la.

Efter to gange, kunne Cecilie og jeg ikke længere holde det fordummende tempo ud, så vi tog en computer med og gennemførte resten af teorien med afspilning på dobbelthastighed, lidt smølfestemme, men til at holde ud.

Teoriundervisningen blev bestået og kørekortene kom i hus, Cecilie bestod kæmpe højgravid om mandagen, den uge hvor Fjord kom til verden om fredagen. Sej kvinde.

Tove - ulykkelig kærlighed

tove

Da vi havde besluttet os for at tage kørekort gik vi igang med at kigge efter bil. Vi surfede os igennem tusindvis af biler på dba.dk, og jeg har altid ønsket mig en mini-bus, og allerhelst en Caravelle. En dag på vej til arbejde, så jeg et smukt syn. En gammel grøn Caravelle med blomster over det hele. Jeg måtte nuppe et billede af den med det samme. Stor var min glæde, da jeg dagen efter så, at Tove (som bilen hedder) var til salg på dba.dk. Utroligt, jeg måtte have den. Jeg ringede og SUK, Tove var solgt. To måneder senere var Tove så til salg igen, men vi valgte hende fra, for hvorfor bliver en bil solgt videre så hurtigt? Måske var Tove blevet en for gammel dame. Og så var et af sofasæderne ikke boltret fast. Suk, ikke lige den sikkerhed vi ønskede os på en tur ud i Europa. Kærligheden braste, Tove var ellers perfekt, sæderne bag i bilen var endt mod hinanden, og der var et fint lille bord i mellem. Og så havde Tove blomstrede gardiner og Che Guevara på den ene side, og et Ying-Yang tegn på den anden side (lidt plat, men også meget fedt.)

Alene - på vej hjem fra Jylland

toyota

Efter at have opgivet drømmen om en Caravelle kontaktede jeg min svoger Dennis, som er en skøn bil-nørd. Dennis var en gudeskøn hjælp, han læste løs på tyske brugtbil-test-sider og endte med at anbefale en Toyota. Kærligheden faldt på en Previa, har man først prøvet at sidde inde i den, mærket rummeligheden og det fantastiske udsyn, så er man solgt.

Jeg endte med at finde en i Jylland, til ca. 30.000 kroner. Med tagboks, vinterdæk og utrolig velholdt. Bilen havde stået i sydtyskland indtil 2005, og havde derfor ikke været udsat for vejsalt. God bund, eller hvad man end siger.

Dennis, hjalp med at køre med til Jylland, og kiggede på bilen sammen med mig, på sin vante stilfærdige jyske måde konstaterede han: "Det er et godt køb." Hvilket jeg oversatte til - Det er en rigtig god bil til prisen, køb den, den vil du blive glad for.

Dennis guidede mig derefter ud på motorvejen og kørte hjem på Jydsk maner, i mens vi to mænd havde været i Jylland, havde Cecilie passet 6 børn - en kraftpræstation af rang, glædeligvis med god og rigtig stor hjælp fra Liv.

Og så var vi klar til at tage på eventyr!

Med kærlighed 

underskrift-signature-jesper

Jesper Conrad

Folk stirrer på mig i Miranda do douro
Et hotel, der ganske enkelt var for skræmmende

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)