Hjemmelavet smørechokoladepålæg a la Nutella

nutella

"Er der nogen, der har en ske? Jeg kom lige i tanker om, at jeg har et glas nutella i tasken" Et favoritcitat fra en af min ældste datters veninder. Nutella er jo bare herre-dejligt, lige borset fra at det er endnu mere herre-usundt og så for mit vedkommende i øvrigt spækket med ingredienser, jeg ikke kan tåle. Så her kommer Nutella, homemade version. Uden raffinerede produkter, uden konserveringsmidler, uden stabilisatorer, uden pis for at sige det kort.

150g hasselnødder ristes ved 100 gr i ca en halv time, til skallerne tydeligt at flækkede og ved at ryge af. Tag ud, køl af, nuldr skallerne af (sådan nogenlunde) og kør dem i køkkenmaskine med kniv til de begynder at give olie fra sig. Man kan fortsætte, hvis det skal blive helt blødt, men jeg kan godt lide at der er lidt substans.

1 plade (100g) Irma øko-chokolade (det er den, der tåles af undertegnede trods glutamatintolerance) med 50% kakao - de kalder den mørk, men den er sød nok til at det bliver godt, uden der er indholdsstoffer, jeg ikke kan tåle (mælkepulver, soyalecitin, og andre). Hakkes i småstykker.

1,5 dl piskefløde lunes i en lille gryde. Når den nærmer sig kogepunktet, slukkes blusset og chokoladen droppes i. Rør rundt, køl lidt af.

30g frisk smør af god kvalitet - det nytter ikke at bruge "det billige" der, hvor det ikke kan ses, vel? Det smager jo stadig dårligt. Og faktisk koster naturmælks dejlige økosmør kun ca 17 kr i Netto. Og nutella er i øvrigt ikke billigt. Så er det bedre at spise honning, hvis man skal have noget sødt. Altså hvis det skal være billigt. Nå, men smørret droppes ned i den lune fløde-chokoladeblanding, når den er kølet lidt af. Det skal kun liiiige smelte. Næste gang tror jeg faktisk jeg venter til endnu senere i processen. Smør smager bedst hvis det slet ikke har været helt smeltet, blot rørt sammen med de øvrige ingredienser, mens det var helt blødt. Anyway.

Nutella-2

Tilsæt også saften fra to clementiner eller en appelsin. Dette er ikke autentisk nutella-smag, men jeg elsker det. Ellers udelad.

Tilsæt også en halv tsk vaniljepulver fra Urtekram eller Mill og Mortar. Altså rigtig, ren vanilje, knust.

Giv det en tur i maskinen til det er helt kørt sammen. Det vil nu være alt for flydende, men giv aldrig op: Hæld på glas og sæt på køl, og konsistensen bliver perfekt. Lidt for hård måske, men så må det ud i lidt god tid, når det skal bruges.

I teorien holder det en uge. I praksis har man spist det længe før, der er gået en uge. Bon appetit.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Update 2023

Livet er langt og vi er i en konstant udvikling som mennesker - vi har de sidste mange år levet vegansk, og laver stadig homemade nutella, men nu bare med lidt cashew nødder eller andet der giver en god cremethed. Vi har valgt at lade alle vores gamle artikler være online - også selvom vi i dag ville være uenige med os selv :) Man kan ikke redigere sin fortid :)

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Monument Valley
Den afgørende faktor for det gode liv - Husk at leve

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)