Strikket Hoppedrage

drage fra siden_0

Hoppedragen her har fået sit navn af de meget kænguru-agtige ben, den har. Historierne der fulgte med den, da den kom til verden var meget hoppende, og vi havde en del sjov ud af dem. 

Selve dragen er en ægte 'fri hækling' ting, opstået af det, der lige lå i garnkurven og rodede og som blev kastet ned i en taske, en dag vi skulle til et familiearrangement. Jeg kan umuligt gengive opskriften, men jeg kan formidle indstilingen og lidt af metoden:

Sådan laver du din egen drage

drage med elefant i baggrunden(FOTO: Thomas Felumb)

Materialer: Brug altid uld, bomuld er for stift og ufleksibelt og puffer ikke op ordentligt. Jeg foretrækker uld, der ikke er superwashbehandlet, synes superwash er er ødelægge uldens kvalitet. Brug gerne forskellige tykkelser, men læg da nogle af dem dobbelt, så du kan hækle med samme nål hele vejen, det er lettest synes jeg. Strengt taget ikke nødvendigt. Jeg plejer at lave dyr med nål nr 3. Det skal være meget tæt, for ellers kommer fyldet ud af hullerne, når du fylder dyret ... Så står der til pinde seks på garnet, kan det fint passe til nål nr tre når du hækler dyr. Til dragen er der brugt fem forskellige rester. Der går alligevel noget til. Skal du købe, er det et nøgle af hver farve du ønsker. Og så en billig fiber-pude. Fyldet fra disse er fint til bamser, kan vaskes og klasker ikke sammen. Jeg aner intet om kemikalie-problemer i disse; men kan man sove med næsen nede i det, kan det vel også gå til bamser.

Drop styringen og lad tingene ske. Hoppedragen er bestemt ikke som jeg måske tænkte, den skulle være. Den skete bare. 

Jeg begyndte inde i munden, hæklede mulepartiet og så hovedet. Munden blev ret mærkelig og meget åben, og der blev lidt langt og smalt fra munden til hovedet. Men det fik jo en fantastisk effekt til sidst. Hoved og krop er hæklet hver for sig, jeg synes det bliver bedst at sy dem sammen. Jeg ved, at andre sætter en ære i at hækle dem i et stykke - og al ære værd for det. Kroppen er smal øverst og har tyk mave. Benene er inspireret af faconen på en løve fra lionbrand.com, Leo the Lion kalder de den. Man skal vist lave en profil ...

Alting laves ved at starte med en løkke der hækles fire fastmasker i, og så hækles der rundt og rundt, tages ind (to masker hækles sammen) eller ud (to masker i den samme), så arbejdet tager form. Faktisk lige bortset fra munden, hvor jeg lavede en oval først - det er det lyserøde. Jeg hæklede også grønne takker ned langs ryggen til sidst, og en trekant for enden af halen. Dobbelte ører af ovaler også. Ører skal bare være dobbelte, ellers vælter de. Så jeg hækler fire ens ører, syr to og to sammen og sætter dem på.

Vinger blev aldrig til noget. Hoppedragen klarer sig fint med sine stærke lårmuskler.

Ja - mere præcist bliver det ikke. Husk at fylde undervejs. 

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

 

Fin hæklet nederdel med syrekant i ægte akryl
Kan drenge have langt hår?

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube