Nøj, hvor er den sød og blød - strikket blå kat

lilla strik kat ved blomster

Det her er en sød og blød blå kat. Jeg skal forsøge at skrive, hvordan man strikker den:

Katten kan strikkes af enhver der kan strikke. Kan man ikke strikke vrang, kan den godt laves i retstrik, faktisk også ret sødt. Monteringen er lidt mere kompliceret og kræver nok en person, der er vant til garn og nål. Øjnene vil måske også volde en begynder vanskeligheder, men da kan de let blot broderes på. 

hest, kat, abe, strik

Man bruger uldgarn, gerne noget alpakkablandet noget, så det er vældig nusse-appellerende. Og pinde, der giver tæt strik, altså tynde ift garnet. Så slår man kækt nogle masker op, en tredive-fyrre stykker og strikker glatstrik, til man har et kvadrat - og luk løst af. Dernæst slår du det halve antal masker op, og strikker til der er et rektangel, som er dobbelt så langt som det er bredt - og som jo i sagens natur er halvt så bredt som det første strikkede stykke, men lige så langt.

Halen dannes af en hestetømme, eller hækles måske. Øjnene dannes med tyndt tyndt garn og lille-bitte hæklenål: dan en magisk løkke, og lav 6 fastmasker i denne, træk til. Hækl herefter to i hver, en hel omgang, skift til hvidt og hækl en fm, en udt omg rundt, luk. Skift til hvidt efter første omgang hvis du synes pupillen bliver for stor. Du må prøve dig lidt frem, til du selv synes det ser ok ud.

katte (Large)

Fyld katten med fyld fra en billig fiberpude; det holder faconen godt. Og nu det svære: Hovedet dannes af rektanglet. Fold det, så det bliver kvadratisk og sy siderne. Træk lidt i hjørnerne i toppen, og lav nogle sting, så de bliver flade spidse ører. Fyld herefter, og sy risting rundt i åbningen, så du til sidst kan trække sammen, når hovedet har fin facon. Sy øjne på. Kroppen. Fold siderne ind, så hjørnerne bliver til poter. Altså fra hvert hjørne syr du de tilstødende sider sammen, i halvdelen af sidens længde. Så den anden halvdel kan høre til det andet hjørne. Lad midten under maven være åben nok til at fylde, og sy sammen, når du har fyldt. Du kan forme katten lidt ved at sy på må og få gennem  krop og ben. Sy hovedet og halen på. Hækl en snude efter samme device som øjenene, blot kun første omgang, og sy på. Du bliver også nødt til at lave en mund, for som Silke sagde (halvandet år), da jeg havde lavet den på ægte steinervis, uden: 'Hvis den ikke har nogen mund, kan den ikke sige MIJAUUU'

Det er skævt og skørt, men faktisk også vældig nuttet!

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her 

Vores sommer som sigøjnere: 100 dages roadtrip på Europas veje
Dag et, afgang og afsted til Åbenrå

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)