Håndholdte små-måltider til småbørn

storm-smaaretter

Her er en inspirationsliste til de små mellemmåltider som kan forebygge blodsukker-udsving. Mange af dem kan stå fremme mere eller mindre permanent. For os handler det om at mad skal være tilgængeligt også for de mindste, så de ikke skal bede om lov, ja knapt skal konstatere de er sultne - før de kan få sig en hapser. Listen stammer fra indsparket om at give slip på sukker, men da det egentlig er en ret praktisk liste får den hermed også sin egen side.

liv-kartoffelmos-hjerte2
Hjerteformet kartoffelmos med bacon

1. hasselnødder, gerne bagt v 100 grader i 40 minutter og afskallet i viskestykke - i øvrigt noget ungerne ofte synes er ret sjovt

2. mandler, gerne smuttede, gerne lagt i blød så de er store og søde og bløde. eller med salt eller sukker

3. peanuts; er er maser af det værdifulde B12 vitamin som mange børn faktisk får for lidt af, og gode proteiner. vær ikke så bange for salt, det går nok. Også her får de nok, ungerne.

4. cashewnødder er nok de sundeste nødder der findes, spis dem i store mængder også selvom de er dyre

5. tænk selv videre på nødde- og kerneområdet, der er meget at finde her. Tjek din lokale grønthandler, om der er noget du ikk kender og som dine unger elsker. Prøv dig frem. Små fine skåle eller kopper, med overskuelige mængder vækker altid lykke hos de små. 

6. Rosiner og anden tørret frugt. Køb de økologiske, så de ikke er kemisk tørret. Eller gør hvad I vil, jeg vælger økoversionen her. 

7. Knækbrød, det tynde og sprøde. Med smør, peanutbutter, honning, tahina, ost, chorizo - hvad nu kan lide. Klap sammen er praktisk.

8. Brød i det hele taget, tænk selv her. 

9. Ost i stave, ikke de klamme ostehaps, men rigtig ost skåret i stave. Evt serveret med små tandstikker at tage dem med, det synes børn er sjovt

10. Tørret pølse måske?

11. Frugt skåret ud, evt med noget at dyppe i

12. Grøntsager skåret ud, evt med dip

13. brikjuice, et glas mælk? En lille yoghurt med lidt knas

14. Oliven

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Flere skønne madbilleder

fjord-vand-kapsel
Fjord lærer at drikke vand af et låg i Andalusien

silke-vadass
Silke nyder kaotisk måltid med mange muligheder

silke
Silke er en ægte lille gourmand; alt godt er godt

watermelonz
Simple living: vandmelon-forretning i Tangier

fjord-watermelon
Fjord spiser vandmelon for første gang


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Update 2023

Livet er langt og vi er i en konstant udvikling som mennesker - vi har de sidste mange år levet vegansk, og laver stadig kartoffelmos, men idag er det bare med ristede nødder, svampe eller tofu. Vi har valgt at lade alle vores gamle artikler være online - også selvom vi i dag ville være uenige med os selv :) Man kan ikke redigere sin fortid :)

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Mit personlige sprog: Kærligheden bag ordet 'unger'
Er dit barns hår et visitkort?

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube