Noget thai-agtigt med rejer

fredagsmaaltid-4 (1)

Noget med rejer.

Jeg er begyndt at lægge madopskrifter op, fordi jeg bliver spurgt, og fordi det er temmelig let. Jeg er ingen mesterkok, men kan godt dele ud af, hvad der sker i mit køkken.

Det her en en hurtig omgang voksenmad. Jeg forventer ikke at børn under 10 år så meget som smager. Jeg laver helt ærlig bare mad til mig selv, og jeg synes det er helt ok. Alt ryger på bordet, og man spiser det, man kan lide. Dette er noget, jeg kan lide.

På min fine nye hvide stegepande, kaster jeg først noget chilli, så en sjat olie, så en gang brune ris (som er kogt, fra køleskabet). Mens det rumser sammen, henter jeg rejer i kælderens fryser. En rigtig seriøs portion rejer, af de store og gode - der skal være nok rejer, ikke noget med at fiske. Mens de tør op, afgiver de en masse væske, og for at det skal stege og ikke koge, hældte jeg lige det hele hen over en si. Væsken samlede jeg, og kom i senere. Et halvt spidskålhoved hakket og kastet i, sammen med fish sauce, som brændte af, inden jeg begynde at søbe væsken i lidt ad gangen. Lidt revet ingefær, noget basilikum af den friske slags, og en stor håndfuld revede gulerødder og rødbeder (som jeg laver en stor portion af en gang i mellem, kommer citron og olivenolie på og har i køleskabet som basis til salater og varm mad).

Det er ren flå-ud-af-skabet-mad det her. Jeg bruger, de grøntsager, der lige er, brug endelig hvad du har og kan lide. Det betyder ikke så meget.

Citronsaft og peber på ved servering, og mere basilikum samt hakket forårsløg. Thai-ketchup (altså sur-sød-chillisauce) hvis det er på lager.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Update 2023: Vegansk og glutenfri

Livet er langt og vi er i en konstant udvikling som mennesker - vi har de sidste mange år levet vegansk og glutenfrit men har valgt at lade alle vores gamle opskrifter være online så de kan komme andre til glæde - Man kan ikke redigere sin fortid :)

Et simpelt fredagsmåltid, flået ud af skabet
Kog selv sirup; det er lex

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)