Kål og kød, med brune ris, gulerødder, savoykål, spidskål og hvidkål

kaal-og-koed

Til to personer, som gerne vil have meget kød og kål og mindre ris; til fire som synes ris er dejligt og godt må udgøre ca halvdelen af maden. Retten er glutamat-fri, og også fri for stoffer som stimulerer produktion af glutamat i organismen. Godt for HSP mennesker, har jeg fundet ud af for nylig. Artikel om netop den balance følger indenfor få dage.

Ingredienser

  • Kogte brune ris.
  • 1 pk (400g) hk oksekød m lavt fedtindhold.
  • 1 klat smør / en sjat olivenolie
  • 4 gulerødder
  • 1/4 (lille) savoykål
  • 1/2 spidskål
  • 1 pæn håndfuld hvidkål (måske 150-200g)
  • salt, peber, karry (urtekrams)
  • Skræl og snit gulerødder – jeg laver de der kvarte mønter.
  • Snit hvidkål.

Sæt i gang.

Brænd karry af i smør eller olivenolie og steg ovenstående i ti minutter, mens du snitter alt det andet kål. Tag grønsageren af, og steg kødet i samme pande til det er smuldret i småstykker og gennemstegt, husk at krydre med salt og peber, mens det steger. Vælt da resten af grønsagerne i (både dem, som har været i før og dem som er rå endnu) og rod lidt rundt. Tilsæt lidt vand, så det kan koge i fem-seks minutter. Vandet skal koge helt væk.

Server med brune ris og hakkede cherrytomater og forårsløg. Det sidste gør en stor forskel.

For at få det her til at være familiemad, laver jeg gulerodsstave til børn og spejlæg. Så spiser de mere forbeholdne typer ris med soya (husk det skal være høj kvalitet), gulerødder og spejlæg. Sundt og godt. Der er ingen kål og karry-tvang hjemme hos os. Der er faktisk meget lidt tvang hjemme hos os, også på madområdet.

En dejlig variation er at skifte karry ud med røget sød paprika og godt med hvidløg (som skal i sammen med kødet, begge dele)

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Update 2023: Vegansk og Glutenfri

Livet er langt og vi er i en konstant udvikling som mennesker - vi har de sidste mange år levet vegansk og glutenfrit men har valgt at lade alle vores gamle opskrifter være online så de kan komme andre til glæde - Man kan ikke redigere sin fortid :)

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Hjemmelavede Pebernødder med rugmel og fællesskab
Opskrift på grønkål med brune ris

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)