Trix 1A, Matematrix af Per Gregersen

matematrix

Jeg har lige købt nye matematikbøger til hjemmeskolen og er meget positivt overrasket over Matematrix bøger til indskolingen. Min datter på fem fornøjer sig med materialet til første klasse, og jeg kan kun anbefale systemet. Dog kan man jo ikke rigtig vide, hvilket niveau der passer til ens barn, før man har prøvet. På den anden side, er bøgerne så relativt billige, at det måske er ok. Ca 85 kr for et halvt års matematikpensum - det er fint synes jeg. 

Bøgerne er fint illustrerede og opgaverne tilstrækkeligt varierede til at man ikke går død i dem. Det er ret fedt, at der er mange forskellige måder at forstå de samme regnearter. Centicubes, kvadratnettårne, tælle-linier og så videre. Man kommer rimelig dybt ind i forståelse for matematikken. Min datter på fem laver tre til fem sider uden nogen særlig voksenstøtte i løbet af ca en halv time. Min søn på otte arbejder i matematrix1B og har ca samme tempo. Bogen er lidt tungere i "slavematematik", altså træning i hovedregning basalt set, så det tager lidt længere tid at komme gennem de tungere sider. 

Fint materiale, synes jeg. God fornøjelse. 

Og P.S. Man behøver ikke købe den hundedyre lærer-vejledning. 

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Oprør (Mocking Jay) af Suzanne Collins
Konsekvenser er konsekvenser. Straf er straf. Frihed efterlyses.

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)