Værdien af at være husmor | Dag 163 af min 2023 Journal

The value of home-making

Jeg er en rede-bygger - en husmors-type. Men samtidig er jeg fultids-nomade.

Jeg finder det fascinerende, hvordan jeg på den ene side kan elske at flytte rundt så ofte og samtidig nyde processen med at skabe et hjem, med at skabe et rum til socialt liv og etablere et køkken med fermentering og spiring.

Nu er min søsters familie ankommet, jeg laver mad og organiserer til dobbelt så mange mennesker, og jeg nyder det.

Jeg rydder køkkenet, indretter en arbejdsplads til at klippe-klistre gamle magasiner op, spiller spil, laver mere mad, laver smoothies og gør gulvet rent.

Jeg kunne finde det frustrerende, men jeg må sige, at jeg nyder det.

Gennem årene har jeg lært værdien af disse ting.

Det virker som om, huslige evner og opgaver værdsættes ekstremt lavt i vores kultur, som om det bare er et vedligeholdelsesarbejde, der skal klares så hurtigt som muligt, og et område hvor kønnene skal kæmpe, og hvor forældre skal presse deres børn.

Jeg synes, vi skal værdsætte alle de små ting, der bliver gjort for at gøre livet let og smidigt, al den indsats der bliver gjort for at have rent tøj, pænt indrettede (men ikke perfekte) rum at bo i, områder indrettet til struktureret arbejde, kreativ udfoldelse eller afslapning, maden tilberedt med kærlighed, opvasken taget med det samme, så vi har rene tallerkener næste gang vi spiser, vinduerne pyntet med blomster og lys.

Vi lever alle dette liv, hvor der er plads til at udfolde, hvem vi er, og alle anstrengelser er værdifulde.

Da jeg voksede op, blev den indsats, jeg taler om nu, nogle gange kaldt "en kvindes job", men så kom ligestillingen mellem kønnene, og det var forbudt at sige det.

Jeg er selvfølgelig enig i mange elementer af feministbevægelsen, og det er ligegyldigt for mig, hvem der er den hjemmegående.

Jeg synes bare, det er forfærdeligt at nedgøre værdien af denne indsats.

Jeg er i harmoni med at være en redebygger og med at være hjemmegående. Jeg ser værdien af det i strømmen af livet for de mennesker omkring mig, og jeg værdsætter alt det arbejde, der bliver gjort af alle andre, uanset alder.

Vi bidrager alle til at skabe smukke dage for og med hinanden, og det er det, der virkelig betyder noget.

Lys og kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Se flere billeder på Facebook

Tak fordi du læser med
Jeg vil elske at høre fra dig. Lytte til dine tanker og refleksioner - eller ros :) Det er ofte følelsesladet at dele vores liv på denne måde, og vi bliver meget glade, når vi får feedback fra jer der læser med. Så du er meget velkommen til at dele en kommentar nedenfor 😋

Rejse i virkeligheden
Lev, lær - elsk | Dag 164 af min 2023 Journal

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)