At være mor | Dag 167 af min 2023 Journal

355122712_2558841404254894_2869208026897491408_n

Det at være mor er ikke noget der stopper. Behovet for en mor stopper aldrig. Jeg mistede min for fire år siden, og jeg mærker det stadig.

I går havde jeg privilegiet at være mor for min voksne datter. Vi tilbragte to timer på græsset under solen og krammede og talte om livet. Jeg fik lov til at lave mad til hende, tegne med hende og læse bøger ved siden af hende. Vi gik i skoven, alle seks af os, præcis som dengang de var små, børnene.

Vi kiggede på biller, planter, en enkelt slange, fuglene og hinanden. Sent på aftenen kom hendes fantastiske kæreste; vi spillede mere VR - Beat Saber, drak et glas vin og sad omkring bordet, indtil vi var ikke længere kunne hænge sammen

Det er en sådan gave at få lov til at tilbringe tid med børnene.

Alle øjeblikke, vi får lov til at tilbringe med vores børn, er dyrebare; som Lucas Graham så smukt siger det: "Every day I spent with you was the best day of my life." Denne del af sangtekskten bringer en tåre frem i mot øje. Sandheden i hans ord er dybe.

Det er en ting, jeg ikke forstår ved moderne forældre.

Det virker som om, de ikke kan komme hurtigt nok væk fra deres børn; det virker som om, alt hvad de taler om, er hvor irriterende, slemme, støjende og rodede børnene er. De (de voksne) beklager sig over de pligter, der følger med forældreskabet, og tabet af tid, penge, stilhed og frihed - og jeg forstår det ikke.

At have nogen at elske, især ægtefæller og børn, er DET mest dyrebare, der findes. Lige efter det kommer vennerne. Undersøgelser om dødsleje-anger viser det tydeligt, og det samme gør den længste undersøgelse af menneskelig trivsel (Harvard Study of Adult Development); livet handler om dybe og meningsfulde relationer. Det er NØGLEN til glæde og lykke.

Så hvorfor al denne beklagelse?

Jeg er bange for, at vores fælles vestlige kultur river noget fra hinanden, der skal holdes tæt, og at denne alvorlige skade på primære relationer er den grundlæggende årsag til sammenbruddet af ikke kun menneskelig trivsel, men også trivslen for vores planet.

Jeg finder hver eneste øjeblik, jeg får lov til at tilbringe med nogen, jeg elsker, først og fremmest min mand og mine børn, som de vigtigste øjeblikke i mit liv.

Alle øjebilkkene.

Lys og kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Se flere billeder på Facebook


Tak fordi du læser med
Jeg vil elske at høre fra dig. Lytte til dine tanker og refleksioner - eller ros :) Det er ofte følelsesladet at dele vores liv på denne måde, og vi bliver meget glade, når vi får feedback fra jer der læser med. Så du er meget velkommen til at dele en kommentar nedenfor 😋

Stille tid | Dag 165 af min 2023 Journal
Søg efter det du har brug for, i det, du allerede har | Dag 168 af min 2023 Journal

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)