Min helse-rytme. Sådan blev jeg stærk og slank og rask. For Good

Cecilie-saebebobler

Her deler jeg den helserytme, jeg brugte, da jeg tabte 25 kilo i 2015. Virkeligheden ser anderledes ud nu, selvfølgelig. Rytmer ændrer sig ikke hele tiden, men ind i mellem gør de.

Morgenrutine

Jeg står op hen ad halv ni. Børster mine tænder, mens jeg laver kaffe. Jeg drikker to stærke kopper kaffe (espresso eller italiensk mocca kaffekande) med soyamælk, og tager en Q10 tablet. Måske drikker jeg også et glas vand. Jeg propper fødderne i en balje vand med Epsomsalt og evt æteriske olier. Som udgangspunkt er det Joy, men efter nogle måneder, har det ændret sig og jeg tager fodbad mere varieret.

Klokken halv ti løber jeg en tur. Det gør jeg HVER dag. Et sted mellem tre og fem kilometer, en anelse mere i weekenderne.

Når jeg tager løbesko på, smører jeg mine fødder ind i salve. Nogle gange med lavendel, som er godt at få ind i kroppen. Lavendel er beroligende for nervesystemet, rensende og en basal olie for indre stabilitet. Hvis jeg føler mig lidt småslatten, smører jeg fødderne med Thieves, eventuelt Thieves og Oregano.

Vel hjemme træner jeg mavemuskler i mindst ti minutter. Og strækker ud, basalt bare løbemuskler, på ambitiøse dage lidt mere yogastyle.

Så chiller jeg med to store glas kombucha, hver med to-tre dråber grapefrugtolie (Edit 2017: senere begyndte jeg at bruge grapefrugtjuice fra Vogel også). Kombucha er fermenteret the, og indeholder mangen et helsebringende enzym, gode b-vitaminer og svampe på de godes hold. Grapefrugtolie er udrensende, leverstøttende og simpelthen saliggørende for alle mulige hjørner af vores helbred. Og så smager kombinationen af de to i øvrigt himmelsk.

Jeg drikker også en liter vand. Ind i mellem har jeg slet ikke brug for alt det vand, og drikker vand senere på dagen.

På dette tidspunkt går jeg i bad. Jeg vasker mig kun med Marseillesæbe, og vasker kun hår i vand. Bagefter smører jeg min skadede hud omkring kejsersnit-ar og strækmærker efter fire graviditeter med en hjemmerørt bodybutter . I ansigtet bruger jeg en hjemmerørt ansigtscreme, blandet med Avivirs solcreme faktor 40.

Frokost

Til frokost hen ad klokken et, spiser jeg en salat. Her er oceaner af muligheder, læs eventuelt min artikel om salater. Jeg swaytester alt hvad jeg spiser, det betyder, at jeg stopper op og spørger mig selv, om jeg har godt af / brug for at indtage denne fødevare / drik. Min organisme fortæller mig tydeligt, om svaret er “ja” eller “nej” og for mig, er det supergodt at slukke for hjernen og lytte til kroppen på denne måde. Hvad ved det og hvorfor det virker, kan man jo danne sig sin egen mening om. Men efter, jeg er begyndt at swayteste min mad, mine kosttilskud osv, er mit helbred blevet markant bedre.

Nogle gange har jeg været top-tjekket og lagt kål i citron og salt, inden jeg løb. Nogle gange har jeg en rest. De fleste dage snitter jeg en frisk salat på dette tidspunkt. Min krop vil gerne have vegansk kost, så de er en salat af planter, med en dressing på olivenolie, hvidløg, citron og Braggs (eller ægte soya), med himmalayasalt og knust peber. Måske ingefær, måske frisk gurkemeje. Jeg kan godt lide at få de fleste farver med, og topper med en håndfuld nødder, hvis jeg har. Ligegyldigt hvad, egentlig. Salat laver jeg på ren intuition, egentlig, mere end sway. For jeg har jo swayet alting, da jeg købte det.

Efter frokost tager jeg et helt batteri af kosttilskud. Det er ikke altid helt det samme (som nævnt swayer jeg det lige), men i regelen er det to Mega B Stress tabletter fra Solary, tre chlorella-tabletter, en selen fra Pharma Nord, en håndfuld d-vitamin, to gram c-vitamin og et stor skefuld olie-tilskud (hørfrø, hamp, oil of life, sådan lidt på rotation).

Eftermiddag

Om eftermiddagen drikker jeg et stort glas ginger-fermenteret-drik. Det er delikat at komme en sjat danskvand i ginger, især hvis man er begynder, for ginger er ret stærk. Det vidunderlige er, at ginger stadig er rå, og samtidig giver et boost af de gode bakterier og svampe. Jeg bliver helt høj af denne lille eftermiddags-drink, og føler mig som en del af min familiehistorie, hvor min gammel-rige og svenske overklasse oldemor sad i sin store lænestol med sit hvide hår og rette ryg og drak 5 o’clok Martini af sølv-‘tini-glas. Med godt med gin i, og en isterning. Og en velartikuleret samtale om kultur, litteratur, historie. Og min farmor fortsatte traditionen, i hvert fald i mine ferier hos hende, sammen med alle mine højrøstede onkler og min broderende tante, min skøre hund og mine mange søskende. Vi fik kage og kaffe og sodavand og Martinier. Jeg drikker i det store og hele ikke alkohol, men hygger mig med min Ginger, retter ryggen og tænker, at forbindelsen til fortidens ånder, fællesskabet, malerierne og broderierne er veletableret med min Five o’clok Ginger.

Senere på eftermiddagen drikker jeg en kaffe mere. Som regel. Ikke altid. Nogle gange drikker jeg to. Eller fire. Jeg drikker meget kaffe. Det er det rigtige for min organisme.

Aften

Til aften klokken syv spiser jeg en salat igen. Nogle gange er det en “varm salat”, atlså grønsager, som er stegt eller dampede. Enkelte sjældne kolde dage, er det en blendet suppe. Den KAN være med røde linser i. Når jeg er vild, laver jeg falafel. Mange gange spiser jeg bare resten af salaten fra frokost med noget dampet broccoli til, og en hel masse tahina. Af en eller anden skør grund skal jeg bare have ENORME mængder tahina.

Vi er jo en stor familie, og mange gange, især hvis vi har gæster (det har vi ofte), laver vi en hel buffet af alt muligt mad – for alle har deres preferencer og egne swaytestede behov, og man må jo gøre det godt for hele banden. Så spiser jeg noget af det, der er – hvad jeg nu kan tåle og har lyst til. Det går sådan set fint. Egentlig kan man jo spise nøjagtig så meget, man vil, hvis man har spurgt sig selv og sin organisme, om den vil have det og holder sig til planter, og holder sig fra korn og kartofler. Og altså kun spiser to gange om dagen. Så kan det altså ikke gå helt galt, hverken helbreds- eller vægtmæssigt.

En lille stræk kaffe til dessert. Always.

Når jeg er vild og skejer ud, hvad jeg selvfølgelig ikke gør ret ofte, drikker jeg et par glas rødvin. Måske en gang om måneden. Lidt oftere spiser jeg noget mørk chokolade, nogle nødder og noget tørret frugt. I ekstreme tilfælde en håndfuld chips.

Når jeg putter børn om aftenen får alle fodmassage, inklusive mig selv (til sidst, indlysende)

Så gider jeg heller ikke mere. Så studerer jeg spansk lidt, eller strikker eller begge dele. Inden jeg går kold.

Næste morgen begynder jeg forfra. Hver dag det samme. Faktisk meget befriende.

Slankemæssigt, taber jeg ca et kilo om ugen, nogle gange to. Jeg vil dog understrege, at det at tabe sig kun er en af flere fantastiske forandringer, det her har bragt med sig for mig. Klarheden i hovedet, friheden i humøret er faktisk lige så befriende, som det at slippe af med kiloene.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Sådan putter man tre børn samtidig
På kanten af det nye år. Du kan dobbelt så meget, som du selv tror

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)