Julegaver til børn under to år: Sådan skaber du en harmonisk jul

fjord-ig

Julegave til børn under to år. Og gaver i det hele taget.

Det er den 23. december, og jeg har pakket mange gaver ind i dag. For mine børn er det afgørende, at der er *mange* gaver. For mig er det afgørende, at alle er glade og trives og er i harmoni med julen. Vi fejrer hos os, at Jesus bragte lyset direkte ind i menneskehedens dybeste mørke, med budskabet om kærligheden som kerne i menneskelivet. Vi holder lysfest, fest for håbet (om at lyset kommer tilbage) og vi hylder fællesskabet. Dét er juletemaerne hos os.

Genkendelsens glæde: Hvorfor velkendte gaver er bedst

Men vi har sandelig også klassiske temaer som julestjernefletnings-kompetencer, pebernødder og æbleskiver, juletræ, lyskæder, gaver-gaver-gaver, julekort og julevisitter. Sandelig da. Og mad. Dejlig mad. Med tang og ris til mig, men da også gerne med brunede kartofler til dem, som kan lide dem. Sføli da.

Alt dette sagt, kan julen let blive en overstimuleret og ekstrem oplevelse, og hvordan vi fandt vores julebalance er en artikel for sig. Her kommer blot et Steinerinspireret jule-tip til børn under to år. Pak de ting ind, de i forevejen holder af. Gode bøger, bamser, biler, legetøj, tøj, huer. Hvis der er behov for historien med de mange gaver, så pak mange ind. For små børn er det for mærkeligt og overvældende med alt det nye, og det er langt mere afslappet og lykkeligt med genkendelsens glæde. Måske føles det som at snyde dem, men så må man igen tilbage til den der historie med at overveje hvad der er vigtigt.

Sådan finder du din personlige julebalance

Hos os er det stemningen, den indre ro, fejringen af lyset og kærligheden, den gode oplevelse, timerne sammen. Vi har valgt at give vores børn gaver hele tiden året rundt, sådan i det små. Når der er noget, vi synes de skal have - ja, så får de det i det store og hele. Så man sparer ikke en ønskeliste op og drømmer i månedsvis om en ny dims. Det er rimelig fra hånden til munden her. Julegave-festen er snarere en leg, hvor vi pakker en hel masse nyt ind (så har vi lige holdt igen med gaver i december, måske endda fra slutningen af november) i mange forskellige pakker. Det betyder, at det er mindre højspændt med julegaverne. Havde jeg kun et barn, som endda var under to år, ville jeg nok (i bagklogskabens lys) nedtone det en hel del. Men nu har jeg mange børn, og selvom vi holder jul hjemme og stort set uden gæster, bliver det en stor fest med mange menensker, mange gaver, mange pebernødder, mange stearinlys og megen juleglæde.

Glædelig jul derude. Må I finde hver jeres helt personlige julebalance.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Særlig sensitiv, HSP og kost
Lifehack - om unschooling. Skal alle børn i skole?

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)