Hjemmelavet håndholdt Sushi: Sund og hurtig hverdagsmad

IMG_0695

Sushi til hverdag. Simple living. Mad på 20 minutter - agtigt.

Her er noget, som faktisk er simpelt. Ris, grønt, fisk, æg, tang. I vores familie hedder det håndholdt sushi. Og det er rigtig rart.

Vi ææææælsker håndholdt sushi hjemme hos os. Den enkle måde at bixe det sammen, så det er himmelsk, helseagtigt og ustresset foregår som følger.

Forberedelse af Sushi ris: enkel og hurtig metode

IMG_0698

Skyl en kop grødris i tre hold vand, og kog det i en tykbundet gryde med halvanden kop vand (med låg på). Skru ned, når det koger, kog til vandet er væk (ca ti minutter).

Rør en lille kop eddikedressing til risene: 2 spsk æblecidereddike, 1/2 tsk salt, 1 tsk sukker. Salt og sukker skal være opløst.

Bland ris og eddike i en stor skål (ikke gryden), så eddiken opsuges, mens risen afkøles.

Selvfølgelig skal det være risvineddike, hvis man er ægte. Men jeg forsøger at holde en simpel husholdning med få ingredienser (få flasker på hylderne), så æblecidereddike gør det fint hos os.

Æg på sushi-manér: En trin-for-trin guide

IMG_0694

Pisk 6 æg med 1 tsk salt og 1 spsk mirin (hvis man har, ellers går det fint uden) og 1 spsk rørsukker. Steg i smør på en stor pande, tynde lag som pandekager. Når den er næsten stegt skal den rulles (som en pandekage) ud i den ene side (håber billederne hjælper lidt på forståelsen), et nyt lag på (husk smør) og når det er næsten gennemstegt, rulles den første pandekager ind over, så den nederste rulles med og "pølsen" bliver tykkere. Fortsæt til der ikke er mere æg. På en rigtig stor pande er det fire gange. Bedst er naturligvis en firkantet pande, men what the hell ... det handler om at blive færdig, ikke? For mig i hvert fald, er mad ikke visuel kunst. Trods alt.

Sammensætning af håndholdt sushi: Ris, fisk og grønt

IMG_0691

Ellers består retten af Noritang, som klippes i kvarter (deraf saksen på billedet), lidt fisk (200g er rigeligt hos os), en avocado, og lidt grønt (her: hjertesalat, peberfrugt og broccoli). Man tager sit stykke tang, kommer lidt ris og fyld på og folder der sammen til en hapser, som kan dyppes lidt i soya. Man kan naturligvis servere washabi og gari til - det havde vi ikke lige i dag, og det er dejlig mad alligevel.

Man kan også vælge friskrevet peberrod for styrke, hvis man - som jeg - gerne vil undgå tilsætningsstoffer (jeg har en fødevareintolerans, som gør at jeg tåler meget få tilsætningsstoffer, se artiklen herom - det er interessant nok, især for følsomme HSP folk).

That's it. En nem, hurtig ret på repertoiret, som hverken indeholder kylling eller pasta eller hvede. Unikt i sig selv.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Update 2023: Plantebaseret og Glutenfri

Livet er langt og vi er i en konstant udvikling som mennesker - vi har de sidste mange år levet plantebaseret og glutenfrit men har valgt at lade alle vores gamle opskrifter være online så de kan komme andre til glæde - Man kan ikke redigere sin fortid :)

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Gaming. Den korte historie om, hvorfor børn godt må spille computer
Hjemmeskole. Hvad er det nu for et flip?

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube