Små lommer af modstand | Dag 323 af min 2023 Journal

Bansky-make-some-trouble

Hvilken slags mor er jeg?

Jeg bruger hashtagget #radicalmother, men hvad indebærer det egentlig? Jeg synes Banksy fanger essensen perfekt med sit værk.

Den radikale unschooling-filosofi

Jeg er en radikal unschooler. Det betyder, at jeg fast tror på mine børns ret til at tilbringe deres tid, som de finder bedst. Det betyder dog ikke, at jeg er uden holdninger.

Mine holdninger er stærke.

De stammer fra mit dybeste indre. Holdningerne var der, før jeg læste om dem i bøger.

Jeg tror på frihed. Masser af frihed. Og alt det, der følger med.

Styrke fundet i fællesskabet

I disse dage tilbringer jeg tid med vores venner, som også værdsætter frihed, og jeg elsker disse "small pockets of resistence".

Jeg tror på, at få mennesker kan skabe store forandringer, og et historisk tilbageblyk støtter mig i min trot.

Som det siges: En lille smule lys kan sprede meget mørke.

Balance mellem moderskab og individualitet

Som mor nyder jeg at lave mad, vaske tøj, dyrke yoga, rejse verden rundt og lade mine børn være sig selv. Så længe de forstår frihedens betydning, kender spillereglerne, og husker at spise frokost og skabe den slags uro, de er sat på denne planet for at skabe. Det er målet.

Frihedens essens i forældrerollen

Jeg "tillader" ikke blindt hvad som helst. Det handler ikke om ligegyldighed. Jeg blev født med et frihedsgen, og jeg ser det i mine børn, ligesom jeg så det i mine forældre; en kraftfuld del af vores personligheder, der ikke kan adlyde: vi vil ikke hoppe på kommando, og vi vil aldrig opgive vores frihed. Derfor er det vigtigt for mig som mor at støtte og nære trangen til at skabe "trouble", sige nej, modsætte sig, finde ligesindede, tale om frihed og handle derefter, og at holde sig til sandheden.

Det kan se meget behageligt ud på overfladen, som om jeg bare er en, der laver mad, smiler og kæler med hunden.

Men. Jeg er ikke kun det. Jeg er så meget mere end det.

Lys og kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Tak fordi du læser med
Jeg vil elske at høre fra dig. Lytte til dine tanker og refleksioner - eller ros :) Det er ofte følelsesladet at dele vores liv på denne måde, og vi bliver meget glade, når vi får feedback fra jer der læser med. Så du er meget velkommen til at dele en kommentar nedenfor 😋

Så mange ting at lave - og det regner | Dag 207 af min 2023 Journal
USA overrasker stadig: Supermarkeder uden mad og en Canadagås i Missouri

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)