Opskrifter, mad og tanker om mad

Vi har altid gået meget op i gode råvarer og dyrevelfærd i vores familie. Vi har i en periode levet som naboer til et dyrerefugium i Spanien, og lever i dag glutenfrit og vegansk.

Da vi startede som familie spiste vi dog både mælk og kød og gluten - og jeg ved der er mange der er glade for mine opskrifter fra dengang - så dem kan man også læse her, selvom vi i dag ikke selv benytter disse opskrifter, så skal andre jo have glæde af dem. Og forhåbentlig kan det være at andre bliver inspireret til at følge vores eksempel og leve mere i harmoni med naturen :)

Sådan laver du den perfekte salat - Tilsæt lots of vitamin Love

Der findes tre bærende principper, som jeg synes alle mennesker burde lære at lave mad efter. Især salater. Salater, som i skål/wok med blandede ting og sager, som sammen smager godt og udgør et fuldt måltid. Salater, der nærer sjælen såvel som kroppen.

Spis belugalinser og syv slags grønt, og føl dig som dronningen af vegetarismen

Salaten er dejlig, den er proteinkompletteret, der er sunde olier, masser af smagsnuancer, sprødt og blødt, groft og dejligt.

Hjemmelavet salatdressing - Den aller-aller bedste i hele verden

Selvfølgelig er salatdressing-preferencer subjektive. Selvfølgelig. Og dog tager den her kejler hver eneste gang, den er bare SÅ god. Jeg kalder den Tine-dressing, fordi jeg lærte den som ganske ung af en meget meget inspirerende mor-erstatnigns-agtig kvinde, jeg kendte, som hed Tine. Tak Tine.

Opskrift på langtidsbagt Pumpernikkel rugbrød

Punker-Nikkel (som vi kalder det) er det mest rå rugbrød i mit repertoire, mine ungers max favorit. Pumpernikkel er rugbrød, som bages i meget lang tid på lav varme. Resultatet er et kompakt brød, meget sødt og oftest ret kraftigt krydret.

Hjemmelavet smørechokoladepålæg a la Nutella

"Er der nogen, der har en ske? Jeg kom lige i tanker om, at jeg har et glas nutella i tasken" Et favoritcitat fra en af min ældste datters veninder. Nutella er jo bare herre-dejligt, lige borset fra at det er endnu mere herre-usundt og så for mit vedkommende i øvrigt spækket med ingredienser, jeg ikke kan tåle. Så her kommer Nutella, homemade version.

Økologiske hjemmelavede Bounty

Lav din egen bounty. Her er ingredienserne i fabriksfremstillede Bounty: Sukker, Tørret kokos 21%, Glukosesirup, Kakaosmør, Skummemælkspulver, Kakaomasse, Emulgatorer (E 471 Soja lecitin ), Laktose, Smørfedt, Vallepulver, Befugtningsmiddel (E422), Salt, Aromastof. Vil du have det ind i din krop?

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube