Trillekager

trillekager-1

Efter Kernesund Familie Sådan laver alle urte-familier (og i det hele taget alle) kugler af tørret frugt, havregryn og diverse - så det her er ingen nyhed. Jeg skriver om det, fordi det jo faktisk - mærkelig nok - er let at glemme de gode ideer. Og det her er både en dejlig spise, der har et lavt indhold af Enumre og en festlig og fedtet aktivitet med ungerne.

Jeg laver trillekager med et udvalg af følgende ingredienser: Mandler, havregryn, dadler, øvrig tørret frugt, kakao, til tider chokolade, kokosmel, mælk, piskefløde, smør, havregrød, appelsinjuice, ren vanilje. 

trillekager-silkeSilke koncenteret om at trille dadelkugler = det er derfor vi kalder dem trillekager - de skal trilles :)

Her kommer en konkret opskrift, man kan vælge at variere over. 

200 g mandler med skal males til mel i magimix (eller en anden mixer); det larmer noget i begyndelsen. Man kan få store helsefordele af at spire mandlerne først, eller i hvert fald lægge dem i blød i vand (eller mælk) over natten. Det er sjældent, at jeg således planlægger mine trillekager, så opskriften her passer til ikke-spirede mandler.

en halv stang vanilje klippes i stykker (små stykker) og kommes ned sammen med mandler. 

Dernæst 120 g havregryn

og 100 g kokos

Og til sidst 20 medjoul dadler - og det skal være de rigtige, de friske. Tal med din grønthandler eller find dem øko. Håber det i hvert fald ikke. Dadlerne skal være befriede for sten, forstås. 

Dejen skal klumpe sig sammen og blive lækker og blød og ikke for klistret; evt supplerer man til sidst med lidt flere havregryn. Det her er sjovere at lege med end modellervoks, og så er det garanteret uden hormonforstyrrende stoffer og sundt for krop og sjæl. Spis gerne halvdelen, mens I triller og fedter og fjoller. 

Og: Husk at være ligeglad med rengøringen undervejs. Du kommer til at støvsuge og skure borde og vaske tøj OG børn (evt inkl deres hår) bagefter, og det må så blive sin egen fest.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

trillekager-3En god magimix er perfekt til jobbet - god stærk motor og står stabilt på køkkenbordet

trillekager-2


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Opdragelse har fanden skabt, lev dit liv sammen med dine børn
Gulerødder med tahina

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)