Hjemmelavet brownie

Brownie med det hele, også spelt.
Her er en helt klassisk brownieopskrift, med masser af sukker, masser af smør, masser af chokolade, næsten intet mel, godt med æg. Brownie er ikke sundt, og det skal det heller ikke være. Til gengæld skal en bradepandefuld være nok til mindst tyve mennesker. Synes jeg. Jeg tror hverken min mand eller min store datter er enige. Men jeg bager den gerne til dem alligevel.
Allerbedst med bær og flødeskum til. Fordi man kan spise mere brownie, når man får hindbær til. Ikke for at være sund på nogen måde. Brownie er ikke for at være sund. Brownie er fordi, livet er dejligt.
Ingredienser
- 200 g chokolade ( 70-80%)
- 500 g rørsukker
- 480g smør
- 6 æg
- 180g hvedemel, gerne spelt why not: brownie skal alligevel ikke hæve
- 9 spsk kakao, eller ca 75 g
- 1 vaniljestang, skil kornene i noget af sukkeret
- 100 g valnødder, hvis man kan lide valnødder
Så er det bare i gang
- Tag smør ud af køleskabet, det skal blive blødt på køkkenbordet. Vej alting af, og bland alt det tørre sammen. Sæt vandbad over, og smelt chokoladen, mens maskinen kører med smør og sukker.
- Rør smør og sukker godt og grundigt sammen.
- Tilsæt æggene et ad gangen.
- Hæld den let afkølede chokolade i sukkermassen skiftevis ’det tørre’.
- Tilsæt halvdelen af valnødderne.
- Læg bagepapir i en bradepande og hæld hele balladen heri. Drys resten af nødderne over.
- Bages midt i ovnen: 165-170 grader i ca. 30-35 min. Hellere for lav end for høj varme.
- Lad kagen afkøle og skær den i firkanter. Brownie kan fryses.
Hele ideen med at lave så stor en kage er netop at følge Camilla Plums gode råd: Hvis noget er besværligt at lave, så lav meget af det, når du alligevel er i gang. My favorite. Det er anden gang i dag, jeg refererer til det.
Med kærlighed
Cecilie Conrad
Tak fordi du læser med
Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.
Update 2023: Vegansk og Glutenfri
Livet er langt og vi er i en konstant udvikling som mennesker - vi har de sidste mange år levet vegansk og glutenfrit men har valgt at lade alle vores gamle opskrifter være online så de kan komme andre til glæde - Man kan ikke redigere sin fortid :)
Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her
Hvad tænker du?
Jeg vil elske at høre fra dig. Lytte til dine tanker og refleksioner - eller ros :) Det er ofte følelsesladet at dele vores liv på denne måde, og vi bliver meget glade, når vi får feedback fra jer der læser med. Så du er meget velkommen til at dele en kommentar nedenfor 😋 Enten via din facebook profil, eller via vores sites kommentar-modul!
Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad
Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.
Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys.
Coaching: Har du brug for min hjælp?
Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.
Har du hørt vores podcast?
Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!
Her kan du høre den seneste periode!
Vil du modtage nyhedsbreve fra mig?
Jeg sender en ugentlig email hvor jeg deler mine tanker og vores seneste podcast episode.
0 comments
Leave a comment