Hurtig og sund mandagsmenu: Himmelsk helsepizza til hele familien

Pizza-stor

Himmelsk pizza med hirse og spelt og hele balladen, skulle være ganske helse-agtig må man sige. Vi lavede den til tre voksne, en teenager, fire børn og en baby - Simpelthen hurtig mandagsmenu til ni personer. Der var nok. Enkelte supplerede med lidt pasta fra i går, dog.

Stop madspild og lv en pizzabund med havre, hirse, spelt, yoghurt og hele balladen

Jeg er imod madspild, og har derfor løbende en ret klam skål i køleskabet med gammel havregrød (med hirse), yoghurt der ikke er spist op, samt havregryn med mælk og rosiner. Efter devicen: Det bli'r i familien, er vi ikke sarte og transformerer ca hver anden dag morgenmadsresterne til brød. Det er en rutine, der ligger udenfor den almindelige madlavning, at sætte en dej sammen. Fyrer noget vand, gær og salt ned i 'morgenmixet', og kører spelt og almindelig hvede i til det hænger sammen. Tilbage på køl, og så er der altid en dej klar, hvis man vil lave noget brød eller noget med brød. Enhver gourmand ville sikkert korse sig, men det her er både praktisk og sundt.

Tomatsauce: Enkel og børnevenlig

En ds fl tomat, et revet løg, lidt salt blendes til det er helt ensartet - det her er jo til børn. Her er til ca tre pizzaer af bradepandestørrelse.

Ost og toppings: Gør det simpelt eller gå all-in

IMG_2527

Her kan man jo selv vælge, jeg er ret glad for færdigrevet ost, så det bare er superlet at lave pizza. Men det er også dejligt at fyre tre forskellige gode oste på, og måske en sjat pesto eller en håndfuld basilikumblade. Men alle kan jo tænke selv, og vælte på, hvad man kan lide. Så er det bare ikke simpelt længere.

Vores pizza er bare med tomat og ost, når det er hverdag. Nothing fancy. Men dejligt, simpelt og godt. Man ruller ud til en bradepandestørrelse, og lægger den op på bradepanden, inden man kommer tomat og ost på. Så en tur i varm ovn, et kvarters tid.

Hertil det grønne i form af gulerødder og majskolber. Dejligt, dejligt. Og dejlig simpelt.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad 

Hjemmelavet brownie
Hjemmelavet sur sød chili sauce: Lav din egen økologiske Thaiketchup

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)