Hjemmelavet sur sød chili sauce: Lav din egen økologiske Thaiketchup

chili

Opdag hemmeligheden bag en lækker, hjemmelavet, sur sød chili sauce, som jeg kærligt kalder for Thaiketchup. Den er økologisk og fri for tilsætningsstoffer og fuld af smag!

Spice din mad op med hjemmelavet Thaiketchup

Sur sød chili sauce uden guarragummi, smagsforstærker, syntetisk citronsyre og aromastoffer: Det er øko-versionen af Thailands egen ketchup. Let, lækkert, næsten økologisk og meget tilfredsstillende.Vi elsker chili, men kun til de voksne (og teenageren), og der for er alle slags chili som kan tilføjes maden ved servering et hit.

Jeg er jo imod kemiske tilsætningsstoffer der ikke sådan for alvor er skabt til menneskeføde, og har gjort mig det en vane at lære at lave de ting selv, som vi virkelig elsker og hele tiden 'snyder' og køber alligevel. En af dem er Thailands svar på ketchup, den røde, søde, dejlige chili, man lige vælter over ris og grøntsager.

Når man laver den selv, kan man jo også selv bestemme, hvilken chili og hvor stærk, den skal være.

Men spar ikke på sukkeret; det er sukkeret der konserverer og det balancerer med eddiken - så det blir meget mærkeligt hvis man er sukkerforskrækket. Så må man lave kebab-chilli i stedet og spise mere mellemøsten-inspireret mad.

Ingredienser: Det du skal bruge

  • 2 dl sukker
  • 2 dl eddike, ikke noget fancy, bare en klar (øko)eddike
  • 1/4 dl vand
  • 1/4 dl fiskesauce af hæderlig kvalitet
  • 1/4 dl Nolly Prat eller anden sherry (det eneste alkohol i vores tørlagte hus, bortset fra håndsprit - ret sjovt)
  • 6 fed hvidløg, hakket eller presset som det nu passer, men ikke hele
  • 2-4 spsk knust tørret chilli, mere eller mindre afhængig af, hvor stærk man kan lide den og hvor stærk chilli man har med at gøre. Kan naturligvis også laves på frisk chilli, men det er ikke nødvendigt.
  • Desuden lidt maizena, opløst i vand, omkring 2 spsk.

Metode: Sådan laver du Thaiketchup trin-for-trin

Kog hele balladen sammen, bortset fra Maizena. Lad det simre i mindst 10 minutter. Tilsæt maizenablandingen og kog i mindst to minutter, så det tykner og bliver klart igen. Smag til: Smag lidt på en ske: Oplevelsen skal være først sød, så sur, så stærk og til sidst salt. Smag til.

Opbevaring: Tips til langtidsholdbarhed

Thaiketchup

Det her er langtidsholdbart, men vi har det i køleskabet bare fordi det er praktisk. Vi hælder det på en gammel renset ketchup-bøtte af den type der står på hovedet og har drypfri dims indbygget. Ellers bliver det så klistret og klamt. Men man kan jo gøre, hvad man vil. Det er på ingen måde vigtigt.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Hurtig og sund mandagsmenu: Himmelsk helsepizza til hele familien
Kebab-chili, kærlighed til din mellemøsteninspirerede mad

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube