Kebab-chili, kærlighed til din mellemøsteninspirerede mad

kebab-chili-1

Nørrebros nationalret, falaflen, burde ophøjes til lov: indføres som daglig skolemad, nu vi alligevel skal have det der skolemad. Om ikke andet for at lære børn at spise kebab-chilli, verdens allerbedste og allersundeste smagsforstærker. Go home E620-625

Vi har utallige gange gået på falafelbar, bare fordi vi ELSKER kebabchili. Her er ingen tillætningsstoffer at undslippe, det er ægte arabisk tradition og ikke noget ballade, hjemmelavet alle steder så vidt jeg ved. Men MAND hvor er det godt. Efter års søgen og eksperimenteren, fandt jeg endelig en simpel og skøn opskrift som rammer mine smagsløg. Hvor lækkert er det lige at have i køleren, når man dagligt serverer mad for en baby.

Kebab-chilli tilvirkes som følger:  

2 spsk tørret, knust chili koges i lidt vand. Når vandet er ved at være væk, tilsættes lidt mere, som koges ind. Dette gentages til man har en tyk chilli-grød. Ville nok gå hurtigere bare at sætte chilli i blød i nogle timer og så koge. 

kebab-chili-2

I en anden gryde steges en ds tomatpure (eller tilsvarende mængde, det er de halvstore dåser), så syren fordamper og sukkeret karamelliserer lidt (tror jeg det hedder, i hvert fald bliver tomatmassen sød). Rør rundt så det ikke brænder på. Tilsæt 1-3 fed hvidløg, lidt knust rosenpeber, lidt knust sort peber, lidt salt og chilligrøden. Rør sammen til saltet er opløst og hvidløget lettere kogt (jeg synes det godt må have lidt skarphed tilbage), og kom på glas. 

Når det er kølet lidt ned, tilsættes smagsneutral olie (olivenolie smager virkelig dårligt i den her sammenhæng, vælg noget andet - gerne tidselolie, for det skal jo ikke varmes igen). Rør sammen, så der kommer olie i blandingen, og dæk med olie som konserverer. 

Vil du have en mindre fed sauce, kan du tilsætte vand i stedet, men så holder den kun nogle få dage på køl. Hos os er det ligegyldigt. Vi spiser det hele samme dag alligevel. Så faktisk har jeg det aldrig klar i køleren, når jeg serverer børnevenlig mad. Kun hvis jeg har lavet det til frokost.

Men jeg ville ønske, jeg havde.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Oprindeligt publiceret på Speltmor.dk - Nu er alle mine danske blogindlæg samlet på CecilieConrad.dk

Hjemmelavet sur sød chili sauce: Lav din egen økologiske Thaiketchup
Sover du i smug sammen med dine børn?

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube