Hjemmelavet salatdressing - Den aller-aller bedste i hele verden

salat-dressing-IMG_5073

 

Selvfølgelig er salatdressing-preferencer subjektive. Selvfølgelig. Og dog tager den her kejler hver eneste gang, den er bare SÅ god. Jeg kalder den Tine-dressing, fordi jeg lærte den som ganske ung af en meget meget inspirerende mor-erstatnigns-agtig kvinde, jeg kendte, som hed Tine. Tak Tine.

Nu skal den gives videre i al sin enkelthed. Man kan justere syren ved at komme halvdelen af citronsaften i, og smage om man kan lide den. Jeg kan godt lide megen citronsaft. Og så skal den jo have smæk på, så den også smager af noget, når den bliver blandet med varme og kolde grøntsager, ris, lune kartofler, bønner, linser. Man skal huske, hvis man bruger den på råkost, at der er megen salt i soya og derfor kan den trække en del væske ud af grønsagerne, hvis man marinerer dem længe. Især slemt med gulerødder, synes jeg. Til gengæld klæder det al kål, især hvidkål at marinere i denne dressing et døgns tid, inden man bygger videre på sin salat. 

Et andet godt trick er det med at blande dressingen med en eller to af ingredienserne, inden man laver sin salat færdig. Så bliver den bedre fordelt. Hvis man vil have ris, bønner eller linser i sin salat, er det mægtig dejligt at komme dem varme ned i dressingen og holde det lidt i bevægelse, mens de køler ned. Så suger de smag til sig og bliver rigtig rigtig dejlige. Jeg blander dressingen i bunden af en stor skål og hælder resten ovenpå efterhånden som jeg har kogt, snittet, blancheret, svitset. Jeg dypper også med glæde brød i den her blanding. Mmmmm.

Okay - here it comes - Stor mængde / lille mængde

  • 1 d / 2 spsk. soya, genuine tamari er min favorit. I hvert fald IKKE noget billigt pjask, vel. Soyaen skal smage godt i sig selv. Hvis man bruger en 'tynd' soya, kan dressingen godt blive lidt pjasket. Men genuine tamari er bestemt ikke alles favorit. 
  • 1 dl / 2 spsk olivenolie eller smagsneutral olie som man nu foretrækker det og det passer med øvrige ingredienser. 
  • saft af 1 / 1kvart citron
  • 2-6 / 1 fed hvidløg som det nu kan passe

Det er altså bare rigtig godt. Men det har jeg sagt. På den her dressing kan man bygge varianter. Lidt æbleeddike i stedet for noget af citronen. Lidt chilli. Lidt flydende honning, lidt saft af revet ingefær, lidt stødt koriander, lidt anis. Ja. Her er det jo lovligt at være kreativ selv og stoppe det i salaten, man foretrækker. Men jeg sværger! Det er den bedste dressing i sig selv, går til næsten hvad som helst.

God appetit.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Update 2023: Vegansk og Glutenfri

Livet er langt og vi er i en konstant udvikling som mennesker - vi har de sidste mange år levet vegansk og glutenfrit men har valgt at lade alle vores gamle opskrifter være online så de kan komme andre til glæde - Man kan ikke redigere sin fortid :)

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Økologiske fuldkorns-æbleskiver: En sundere Jul med hjemmebag
Fødselsdag. Sådan arrangerer du en fin og fantastisk fest for dit barn

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)