Fødselsdagsfest, Alfons Åberg! af Gunilla Bergström

foedselsdagsfest-alfons-aaberg

Det fantastiske ved Alfons Åberg universet er, at det formår at handle om ånd. På allersmukkeste vis formår Gunilla Bergstrøm at sætte en god historie på børnenes univers. Ikke at alle børns universer er ens, slet ikke, men der er dog en stemning og en særlig indre logik, en forbindelse mellem legen og følelseslivet, udviklinger og fantasi, som hører mere til i barndommens land, end i de voksnes mere strømlinede tænkning.

Illustrationerne er konstrueret med en kombination af tegning, kollage og fotografi og det fungerer rigtig godt. Skaber en unik stemning, der er mægtig fin. Bøgerne begynder, når Alfons er fire år og i de sidste er han blevet syv. Mange af dem kradser lidt, det er ikke små hyggelige historier om kattekillinger, det er nogle gange historier om det, der er svært. Alfons lever sammen med sin far, der er ingen mor og der er heller ingen forklaring på dét. En mægtig fin detalje, synes jeg, som beskriver det at en familie på to personer er en fuldgyldig familie. I like. 

I denne titel er der dog ikke så meget, der kradser. Historien handler om, at Alfons Åberg har fødselsdag og hans faster hjælper med at arrangere en fin børnefødselsdag efter alle kunstens regler. Det er en fin og inspirerende historie, stemningen er festlig og alligevel stille. Festen spænder af som forventet med festlighed OG ballade. Den fine, elskelige pointe i historien er, at Alfons hele tiden har sagt, at han helst bare vil have besøg af sine to bedste venner. Han er sød, Alfons. Og han finder altid en vej. 

Aldersgruppe: Man kan læse Alfons for de alleryngste. Jeg læser dem for børn ned til to år, måske ikke al teksten, måske lidt mere billedesnak, og så lige så stille indføre selve hjøjtlæsnings-tonen og teksten. Bogen er vel tiltænkt aldersgruppen fem til otte. Det er en mægtig fin historie. 

Læs i øvrigt om, hvordan du holder en fantastisk fødselsdag for dit barn i sektionen om børn.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Penge. Når hjemmeskolevalget kradser, kapitel 2
System i kaos. Hjemmeskole til hverdag

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube