Den utrolige historie om den kæmpestore pære af Jakob Martin Strid

paere-strid

Da jeg var barn i firserne, havde min bror og jeg en fantastisk bog, som hed "Kaptajn Ketchups mærkværdige oplevelser. Turen til månen". Min bror og jeg læste den igen og igen. Den havde en hyggelig stemning og noget Ole Opfinder over både stilen og plottet. Da jeg læste Pæren første gang, blev jeg akut kastet tilbage til min barndom, hvor jeg med min bror i armhulen sad i en gammel blomstret IKEA-sofa og læste den her bog om Kaptajn Ketchup. Derfor elskede jeg den, allerede før jeg havde læst den færdig første gang.

Historien er overraskende og sjov, der er netop den her hyggelige, lokale og alligevel eventyrlige stemning som gør universet genkendeligt, selvom det er overraskende. Vi både genkender og overraskes over persongalleriet, og morer os kongeligt over udviklinger, dialoger og løsninger, som er så ægte Stridske, så tolearante, kreative, overraskende og finurlige. Pæren er en virkelig hyggelig bog, illustratoinerne er smukke og kan hygges over i timevis, uden man overhovdet får læst teksten. Det er godt, bogen er delt i kapitler, så man rigtig kan nyde den, uden at opleve, man "aldrig bliver færdig". Jeg købte den sidste sommer til Strids udstilling i Storm P museet, og læste første kapitel i Frederiksberg Have på et tæppe. Fatkisk sammen med min utrolige bror. 

Det er en god bog. En virkelig god bog. 

kaptajn-ketchup

Det er Kaptjn Ketchup også. Den kan man jo ikke købe mere, så hvis man falder over den i et antikvariat, er det sgu værd at vide, at man har en appelsin i sin turban. Næsten uanset hvad den skal koste. Jeg var så hamrende heldig at finde den på bunden af en kasse fra vores barndom, og værner om den med stor kærlighed. Men jeg er også lidt en børnebogsentusiast, rigtig samlertype, når det kommer til børnebøger. 

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Børnebibelen af Johannes Møllehave
Alberte synger med de små af Thorvald Aagaard

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)