Den utrolige historie om den kæmpestore pære af Jakob Martin Strid

paere-strid

Da jeg var barn i firserne, havde min bror og jeg en fantastisk bog, som hed "Kaptajn Ketchups mærkværdige oplevelser. Turen til månen". Min bror og jeg læste den igen og igen. Den havde en hyggelig stemning og noget Ole Opfinder over både stilen og plottet. Da jeg læste Pæren første gang, blev jeg akut kastet tilbage til min barndom, hvor jeg med min bror i armhulen sad i en gammel blomstret IKEA-sofa og læste den her bog om Kaptajn Ketchup. Derfor elskede jeg den, allerede før jeg havde læst den færdig første gang.

Historien er overraskende og sjov, der er netop den her hyggelige, lokale og alligevel eventyrlige stemning som gør universet genkendeligt, selvom det er overraskende. Vi både genkender og overraskes over persongalleriet, og morer os kongeligt over udviklinger, dialoger og løsninger, som er så ægte Stridske, så tolearante, kreative, overraskende og finurlige. Pæren er en virkelig hyggelig bog, illustratoinerne er smukke og kan hygges over i timevis, uden man overhovdet får læst teksten. Det er godt, bogen er delt i kapitler, så man rigtig kan nyde den, uden at opleve, man "aldrig bliver færdig". Jeg købte den sidste sommer til Strids udstilling i Storm P museet, og læste første kapitel i Frederiksberg Have på et tæppe. Fatkisk sammen med min utrolige bror. 

Det er en god bog. En virkelig god bog. 

kaptajn-ketchup

Det er Kaptjn Ketchup også. Den kan man jo ikke købe mere, så hvis man falder over den i et antikvariat, er det sgu værd at vide, at man har en appelsin i sin turban. Næsten uanset hvad den skal koste. Jeg var så hamrende heldig at finde den på bunden af en kasse fra vores barndom, og værner om den med stor kærlighed. Men jeg er også lidt en børnebogsentusiast, rigtig samlertype, når det kommer til børnebøger. 

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Børnebibelen af Johannes Møllehave
Alberte synger med de små af Thorvald Aagaard

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube