Børnebibelen af Johannes Møllehave

boernebiblen

Den her børnebibel er min favorit af to grunde.

For det første, er Susanne Krages illustrationer helt fantastiske, for det andet er sangene så evigt fine. De findes på cd, og er egentlig ret ørehængende, især kan vi rigtig godt lide den første sang på cd to, som handler om nye testamente - den sang, som hedder Maria og Englen. Jeg ved ikke om man kan købe albummet længere i fysisk form, men man kan købe det på iTunes i hvert fald. 

Historierne er nøje udvalgt og smukt genfortalt, på en stille og fin måde som mine børn har forstået og haft glæde af.

Historierne har ingen overgange, som får dem til at hænge sammen, hvad der kan være lidt svært i starten, men til gengæld er genfortællingsformen virkelig fin og nærværende, og synger man ikke sangene, kan man vælge blot at læse sangteksterne som lyrik, som en form for resume efter historierne.

Vi har været mægtig glade for netop denne børnebibel, også i perioder blot nydt og talt om de smukke illustrationer.

Der er jo stof til mange vigtige samtaler med en bibel i skødet, og frygt ikke de vigtige samtaler om de emner, der kradser.

Det er så inderligt vigtigt at føre disse samtaler, og det er så evig saliggørende at have netop den tillid og den nære relation til sit barn, hvor man kan tale om livet, døden, kærligheden, eksistensen.

Det synes jeg i meget høj grad Møllehaves børnebibel inspirerer til. 

I øvrigt - for nu at være lidt profan - en helt vanvittigt billig bog, når man tænker på, hvor hamrende god den er. 

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Sigurd fortæller bibelhistorier af Sigurd Barrett
Den utrolige historie om den kæmpestore pære af Jakob Martin Strid

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)