Leg haj, det er dumt og det er sjovt

leg-haj-1

Fange-leg er altid sjovt, men indendørs kan det godt være lidt svært at få plads nok. I går fandt vi på en ret god leg.

Alle møbler blev skubbet ind langs væggene i vores to stuer en suite. Gulvtæppet i det ene rum var helle, og sofaerne i det andet var også helle. Det var kun mig, der var fanger; jeg var en sulten haj. Børnene løb frem og tilbage i deres eget tempo, som det nu passede dem. Reglen var, at jeg kun kunne tage dem, hvis jeg var svævende på den store gymnastikbold, jeg måtte have EN hånd i gulvet, men fødder, knæ, ben måtte ikke røre, og den anden hånd skulle bruges til at fange unger med. Det var faktisk ret svært, og derfor blev legen god.

leg-haj-1 (1)

Prøv det, eller prøv om I kan finde på en fangeleg, der fungerer hjemme hos jer. Det er en virkelig skøn og central ting at lege fangeleg, at lege noget, hvor der er gang i den og hvor børnene får den ene sejr over mor efter den anden, hvor der er øjenkontakt, hvin og skrig, helle og strategi. Mine unger behøver ikke pointsystem eller vindere; vi spiller og leger som regel lege, hvor vi er et hold, der skal klare en opgave. Ellers har jeg det fint med at være taberen. Det betyder ikke så meget. 

leg-haj-1 (2)

En anden fantastisk fordel er i øvrigt, at det bare er skønt at skubbe rundt med møbler. Ungerne synes det er sjovt at sidde i dem imens eller være stærke nok til at flytte dem, og det har den der 'ryst posen'-effekt, som altid inspirerer til nogle nye følelser, nye tanker, nye oplevelser i den gode gamle familie-stue. 

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

At starte i skole som sensitivt barn: "For mig er det ligesom at vælte et hus!"
Puttesove; mere om samsovning

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube