Pandelampen: Den er nørdet og helt u-undværlig

pandelampe-far-silke-MG_3533

Hey - køb en pandelampe, sådan en rigtig god en som sidder godt fast på hovedet og som lyser rigtig sejt og præcist. Jeg er afhængig. Ville ønske, jeg kunne finde en måde at bære pandelampen i håret, ligesom solbriller og se moovie-star-cool ud.  

De tre rigtig gode grunde til at du skal have en pandelampe.

1. At fjerne splinter på sovende børn. Børn er vanvittigt bange for splinter, mange er i hvert fald. Og her må jeg lige trække anciennitets-kortet: Efter RIGTIG mange år i branchen er jeg altså verdensmester i det her. Jeg fjernede nemlig også utallige splinter fra mine søskendes hænder og fødder, da mine forældre klart mente, mine unge øjne, var favoritter til jobbet. Jeg ved nu ikke. Efter alle disse år, og alle disse mange splinter, vil jeg afsløre den ultimative løsning: Fjern splinterne når ungerne sover. Alt det der ballade med sæbevand og nåle og "du får en is bagefter" og jeg ved ikke hvad. Det er ganske enkelt for hårdt. Og langtrukkent. Og synd for alle involverede. Hvis de ikke frivilligt lader sig stikke i af en nål og pillet i med pincet, så drop det og fjern splinten når de sover. Ved hjælp af nål (helst en ekstra lang knappenål), pincet (Matas egen er klart den bedste til det her, synes jeg) og pandelampen. Dét holder.

2. Sene godnathistorier er top-hyggelige med pandelampe. Det er som at være barn igen og snyde under dynen med lommelygte og Anders And. Sammen med den helt uundværlige globe salt lampe (rigtig hippiefænomen, skriver om den en anden gang) er pandelampen løsningen på sene godnathistorier, særlig når der er andre i rummet som allerede sover. SÅ hyggeligt. 

pandelampe-IMG_3568

3. Tandbørstning. Vi har jo et barn, som fik huller i tænderne, da jeg havde kræft, hvad der kraftigt motiverer til endnu grundigere arbejde med tandbørsten. Det er jo en saga i sig selv, det med at lære børn at få børstet tænder, men når den er klaret (og det er den her i huset med de tre af børnene som har tænder), gælder det bare om gode, praktiske rutiner. Og her er jeg fan af pandelampen. Med en god arbejds-stilling, er det kun lys der mangler - for jeg vil gerne kunne se, hvad jeg laver. Det gør altså en enorm forskel fra at stå og rode rundt inde i munden på barnet med tandbørsten. Man kan jo faktisk ikke helt vide, hvad man laver. Tandbørste og tandtråd med pandlampe. Det er godt nok ikke det mest cool look, men det giver meget blanke tænder. Hvis de ikke kan lide lyset i øjnene, kan man lægge en ris-pose (eller noget andet) over øjenene imens. 

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Kræftoverlever - om konsekvenser, dybt mørke og letvinget håb
Hjemmelavet lagkage til hverdag og fest - Pompøst, dekoreret, balanceret og vidunderligt!

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube