Lidt om Zahara de los Atunas

IMG_0406 (1)

Forskellen på at bo i Zahara de los Atunas i en uge og på slottet nord for Sevilla i et døgn, er så kolossal, at man skulle tro der var tale om forskellige lande, kulturer, sprog, personligheder. I Zahara gik alting uendelig langsomt; der var knapt energi til at udtale konsonanter. Tre minutter var fem, ti minutter en halv dag, et kort stop det meste af en uge. Der skete næsten ingenting i Zahara, og alligevel var der et mylder. Alting skete bare ligesom enormt tilbagelænet og langsomt, roligt og sløvt.

Men kaffen var rigelig og god, brødet nybagt og duftende, solen brændende - men luften klar og kølig, og udsigten fantastisk.

IMG_0351

Vi var i bølgen blå og legede vandkamp med atlanterhavet; særlig Storm og jeg fandt det utrolig morsomt at se om bølgerne nu fik os, eller måske bare vores badetøj. Vi sov dybt og længe med skodderne for, for udenfor var stranden og det utrolige lys. Vi var meget længe oppe, og sent ude og nyde fuldmånen. Vi fandt en bager der havde fantastiske kager, og som endda havde flødeboller – én eneste, hver af de to dage, vi var der.

Vi besøgte legepladsen, hvor Fjord spiste sit første stykke vandmelon og Jesper fik masser af points hos de spanske kvinder, der sad og holdt øje med deres børn – tænk engang en drøm af en mand, der gider være sammen med - og made sin baby. Storm legede på legepladsen, og håndterede at de spanske børn talte en masse til ham, uden han kunne forstå det. Silke kiggede på butikker med mor, og liv studerede kvantemekanik og fotografi-teori hos Thomas på deres mange små ture rundt i byen.

IMG_0460

Det var i Zahara, vi oplevede dramaet med den forsvundne hundehvalp og det var også dér vi boede på pensionat hos en hyggelig gammel gubbe, som også havde fire børn og dermed et vist åndsligt fællesskab med os. Vi fik lov at låne vaskemaskinen, og i gården fandt vi en kasse med fulge – måske vagtler – som ikke var kælefugle; tydeligt opdræt til egen fortæring. Der var bygget vognhjul ind i selve husbyggeriet, der var masser af tagterrasser med hvidkalkede mure og flisegulve, der var malede fliser at fotografere, og tusindvis af myrer når man havde mad på værelset.

IMG_0863

På stranden var en lille tjekket cafe, der bare havde kaffe, the, kage, is og frisk juice – samt internet. De fik megen af vores tid, og en god portion euro. Ikke et ord blev vekslet; vi var rigelig sammen resten af tiden – her uploadede vi vores billeder og stenede rundt på Facebook, hvor det ikke længere giver mening at statusopdatere – der er ingen der gider høre mere om al den sol og al den ferie, vi oplever.

IMG_0307

Zahara var et sted, man godt gad vende tilbage til. En badeby med stil og charme, lidt fornemmelse af østens mystik, mangen en hvidkalket mur, glade mennesker, vildt men smukt hav, dejlig mad, god stemning, godt brød, stærk kaffe. Hvad mere kan man ønske sig?

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133
Cecilie Conrad 

Et hurtigt tilfældigt udvalg af billeder fra Zahara de los Atunas

Zahara_de_los_atuna_2_2

Jeg fotograferer fliser

Zahara_de_los_atuna_2_3

Fjord spiser pære

Zahara_de_los_atuna_2

Har stadig ikke klippet siden jeg var kemo-skaldet

Zahara_de_los_atuna_3

Silke og far i solnedgangen

Zahara_de_los_atuna_2_4

Lækre Storm elsker vand

Zahara_de_los_atuna_2_5

Sejt at have fotograf med på ferie

Zahara_de_los_atuna_4

Morgenmad på taget

Zahara_de_los_atuna_5

Storm studerer sine fund

Zahara_de_los_atuna_6

Vores mirakel baby Fjord. Han har været I flere lande end det antal måneder han har levet.

Zahara_de_los_atuna_7

Prøv lige at tjekke det betræk

Zahara_de_los_atuna_8

Onkel Thomas nyder stranden

Zahara_de_los_atuna_2_6

Som en tidslomme - se telefonen på væggen

Zahara_de_los_atuna_1

Fint blåt hus midt i alt det hvide

Zahara_de_los_atuna_2_1

Dejlig sværdfisk


Oprindeligt publiceret på vores gamle rejsesite ud-i-det-blå.dk - Nu er alle mine danske artikler samlet på CecilieConrad.dk

En nat som dronningen af Andalusien
Matadoren fra Norden - om en tyrefægterarena og meningen med det hele

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)