Fancy hår og masser af marmor i Massa

10377232334_94f230ab5a_b

Vi har boet to nætter i en herskabslejlighed syd for Massa, et underligt sted med høje hække og hegn, gitterlåger og låse på dørene, store træer, høj luftfugtighed. Vi har alle været i bad flere gange på de to dage, end vi var i forrige uge; vi har vasket en masse tøj, som ikke kunne blive tørt igen, vi har lavet mad i et køkken og sovet i senge. Og oplevet det utrolige, at halvdelen af alt vi havde i bussen, kan fylde en firværelses lejlighed. Sjovt fænomen. Vores værter var kultiverede, intellektuelle og venlige; vi har haft internet og drukket en masse kaffe. Dejligt.

10377307344_4e1bacb52a_b

Det var fra lejligheden, vi kørte op i marmorbjerget, og det var en fantastisk og overraskende oplevelse, vi simpelthen ikke havde haft, hvis vi ikke var havnet netop der.

En underlig detalje var, at vi så en working girl sidde på en lyskasse en nat, vi kom hjem. Det passede slet ikke ind i billedet af store villaer og dyre hoteller. Men måske læste vi blot ikke området helt godt nok.

Nogle gange ser man tingene meget klart, når man vågner om morgenen, og i morges vidste jeg helt sikkert, at det ikke var tusind kroner værd at sove en nat mere i luksus. For så lækkert er det bare ikke. Og for tusind kroner kan jeg få rigtig meget overnatning i Pisa også. Så vi fandt ud af, at Camping Villa Torre Pendente ligger i gåafstand fra tårnet, og koster under det halve af lejligheden. Det er en stor fordel for Thomas, som godt kan lide at nattevandre med sit kamera, at vi bor et sted, hvor nattevandring er interessant.

10400696553_4992e6ee05_b

Når nu vi gerne ville til Pisa og næste dag til La rotta, som er præcis samme retning, var det simpelthen for dumt at køre frem og tilbage på den måde og betale så meget for det. Så – færdig arbejde. Vi ryddede op og tjekkede ud, og nu er vi kørt til Pisa.

I går var vi i Massa by, efter at have besøgt marmorbjergene. Vi så deres marmor-domkirke, og al deres alt muligt i marmor. Det skrev jeg vist om i går. Men det, vi også så, var italienere. Især de unge mænd fascinerede med deres utrolig fancy hår, deres attitude og smarte tøj. Pigerne var faktsik meget ens med langt hår og stramme bukser.

10387845146_d36cd09d4f_b

Især ved vores lille stop for gademad, hvor vi fik vidunderlige sandwich og en lakridsis fra himlen, kunne vi studere de unge pushere og deres fancy stil. Særlig hår, inklusive øjenbryn og solbriller var indtagende, frisurer som må tage timer at få styr på om morgenen. Alle mulige utrolige frisurer; frisurer som ligner koste og candyfloss, marengs og mosaik, sågar ko-slik-frisurer har vi set. Smarte bluser, fancy syninger på bukserne, enorme solbriller med plims og fancy dims, og fixe skuldertasker, flotte sneakers. Fra et dansk synspunkt er det u.tro.lig. tøset. Men fra et turist synspunkt er det fantastisk at studere. Hvis ikke for andet, bør man blot for dét gå en tur en lørdag eftermiddag i en middelstor italiensk by.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133
Cecilie Conrad 


Oprindeligt publiceret på vores gamle rejsesite ud-i-det-blå.dk - Nu er alle mine danske artikler samlet på CecilieConrad.dk

Min oplevelse med Carraras marmorbjerge
Det skæve tårn i Pisa: Skæv skønhed og arkitektonisk ikon

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)