Everything matters | Dag 189 af min 2023 Journal

everything-matters

🇬🇧 Læs på engelsk 🇬🇧

Jeg har lidt svært ved at oversætte titel på den her. Min 365 journaling Challenge skriver jeg om morgenen og på Engelsk, og desuden er overskriften her et direkte citat. Everything matters. Alt har betydning?

For tiden tilbringer vi tid med Jaet Attwood, der sammen med Chris har skrevet bogen “The Passion Test”. Janet er både virkelig sjov og virkelig klog. En sej kombo! Min mand arbejdede for hende en årrække, og hun er Gudmoder til Attwood børnene, og har tidligere været gift med Chris - deraf navne”sammenfaldet”. Så - jeg og børnene var de eneste, der ikke rigtig har tilbragt tid med Janet tidligere.

Jeg har set frem til at møde den legendariske dame, og jeg nyder det meget. Janet har en opløftende og glædesfyldt rebel-energi, der ligner mi egen meget, og jeg nyder hendes visdom lige så meget som jeg nyder hendes jokes. Det føles lidt ligesom min relation med min ven Jonatan: Vores forståelse af, hvordan alting hænger sammen ser ud til at være præcis den samme.

En stor forskel er at Janet er mindre genert end jeg er. Faktisk slet ikke Hun er lærer, vejleder, underviser. Jeg kan være langt mere sky, især hvis jeg skal tale om spiritualitet, religion. Jeg er bange for folks fordømmelse af mig, jeg er bange for at de tænker, jeg er skør eller afviser alting sammen med ideen om en højere mening eller noget “mystisk”. Så jeg taler kun om de emner i Safe Spaces, og jeg skriver meget sjældent om det i mine udladninger på det store Internet. Jeg taler ikke om det, man kunne vælge at kalde Gud (se bare denne sætning), synkroniseret, om at læse tegnene, om vores udødelige og uendelige sjæl, om visioner og intuition.

Præcis denne unødvendige hæmning arbejder jeg på head-on med mit bogprojekt: Jonatan og jeg er i gang med at udlægge præcis alt dette, den forankrede spiritualitet for at finde og vise en vej hvor der er balance i tingene. Det er konfronterende for mig at sætte ord på dette emne. Der er meget indre arbejde at lave, mens jeg også arbejder i selve skrive-processen.

Min “The One Thing”* er min daglige meditation, andre lytter til deres drømme eller Guds stemme, eller VIL bare gennem en fuld Ashtanga yoga praksis. Vi har alle en vej.

Denne morgen - til trods for at drømme faktisk IKKE er min og-to metode - havde jeg en drøm der pegede lige ind i det tema, som jeg langsomt (men sikkert) nærmer mig i teksten her. Den var virkelig mærkelig, som drømme er bedst: Vi boede et sted, og alligevel ikke - sådan som drømme kan opretholde to modsatrettede virkeligheder samtidig. Jeg skulle et sted hen med kun Fjord, men alt papirarbejde til alles næste rejse skulle af en eller anden grund med mig, og i sidste ende skulle jeg faktisk af sted helt alene, bare følge Fjord på vej på vejen. Anyway. Jeg skulle finde vores puddels pas, et nyt pas af brunt papir i A4 vi just havde fået lavet, og det lå ved vasken - da jeg fandt det og åbnede æsken, viste det sig dog at være en bakke æg, hvor æggene var helt dækkede af papirmaterialer. På en drømmeagtig ulogisk måde dukkede passet op alligevel og vi kom af sted til toget hvor jeg var en virkelig dårlig mor. Fjord havde alle sine ting i en indkøbsvogn, uden taske, og var ikke klar over det, så han måtte have alting med i hænderne - og i sidste ende i det kaos kom jeg ikke på toget. Den ene ting, Fjord ikke havde med var sin telefon, og da jeg fortalte dette til Jesper, lænede han langsomt hovedet mod væggen i en totalt opgivende attitude. Forståeligt nok. Jeg, derimod, var rimelig fortrøstningsfuld og tænkte, han nok kunne låne en telefon og ringe til os. Lige deromkring vågnede jeg.

Det stod klart for mig at drømmen handler om at forberede sig og være velorganiseret, så rejsen kan blive god og ikke bare god men den højeste form for vidunderlig. Dette mener jeg på alle tænkelige måder. På alle niveauer. På alle måder man kan vælge at forstå begrebet: “rejsen”.

Drømmen kom også til at lære mig, at min One Thing let kan være en anden ting. Jeg behøver ikke være super fikseret på min meditationspraksis. De budskaber, der skal igennem, skal nok komme igennem, hvis jeg ellers er åben for at lytte. Hvilket er en af mine højeste prioriteter.

Historien i min drøm resonerer perfekt med noget, Janet sagde dagen før, noget jeg kommer til at tænke over en rum tid: Hun sagde: “I believe, Everything matters”.

Hun sagde det i konteksten af at være organiseret i sine ting og sager, hvor meget det betyder at have alt sit personlige spade i perfekt orden - men selvfølgelig gælder det for alting, som i alting. Tidligere den dag, havde hun fortalt, hvordan TM master Maharishi havde anbefalet at man skiller sig af med sit tøj en gang om året, fordi tøjet samler vibrationerne af alt det der er sket, og selvom man selv flytter sig, vil man blive holdt tilbage af gammel energi.

Jeg er enig. Jeg ER enig. Samtidig ved jeg at alle disse ting kan overføres, heraf arbejdstitlen på mit bogprojekt: The Balance. Nogle gange skal man efterlade noget kaos, hvis man føler at alting skal være i perfekt orden hele tiden, kan man let blive obsessiv og i værste fald decideret skør. Hvis jeg virkelig troede jeg skulle nulstille energien hvert år ved at skille mig af med mit tøj, ville det hurtigt strække sig ud til alt andet også, og jeg ville være nødt til at lave en van-conversion hvert eneste år.

Min meget vise yngste søn sagde: Man kan jo også ryste gamle energier af sig en gang om året med musik, dufte, vibrationer, sang - og så behøver man ikke shoppe en hel masse. Han har selvfølgelig ret.

Everything matters, ja. Min ven med den højt vibrerende chokolade, Mads, sagde det på en anden måde, da han sagde: “Jeg tror på alting, det hele!”, da vi diskuterede krystalhealing versus tryllebandt versus organiserede Spaces und so weiter. Det er en anden måde at sige det på.

Samtidig mener jeg også, at det er nødvendigt at slappe lidt af. Vi må finde den gode balance, hvor livet flyder smukt og uforstyrret af gammelt uafsluttet ballade, undertrykte følelser eller drømme, gammel energi der klistrer til os, frygt der forfølger og begrænser os, og især undgår de to ekstremer: Dovenskab og besættelse. Dette spørgsmål om balance er fascinerende og kræver meget plads til at blive foldet helt ud.

Til at begynde med kan vi jo tænke lidt over det. Hvor er den balance. Hvor begynder vi mon?

Everything matters. I virkeligheden er dét jo en velsignelse. Det betyder, at alt hvad vi gør, betyder noget og at vi kan gøre noget ved alting ved at handle. Selv små ting i vores space eller tankemøster eller sprog har effekt der spreder sig langsomt men sikkert langt videre end vi umiddelbart forstår.

Det, der betyder noget virkelig, er at vi forbliver vågne og klar spirituelt, vi forbliver levende og nærværende og klar til at nyde rejsen gennem livet. At vi kan engagere os i en tilstand af flow og kærlighed, at vi kan stole på at det vi gør og ikke gør, er de “rigtige” valg. “Everything matters” kan være en opløftende oplevelse af at vide, at alt hvad vi gør har en effekt eller en stressende tanke om at alt det, vi ikke når vil trække so ned og holde os tilbage. Det er vores eget valg og ansvar at vælge og at holde fokus.

Lys og kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

*The One Thing er mit koncept. Der er mange ting det er Godt&Rigtigt at gøre, men vi kan ikke gøre dem alle sammen hver dag. Det er for stift og nederen og fører til obsessiv adfærd, angst og nederlagsfølelse. Altså i det hele taget dårligt. Derfor anbefaler jeg altid at man vælger En Ting (ad gangen) som The One Thing. For mig er det meditationen for tiden, den ene ting, jeg ikke går på kompromis med og vil gøre rigtig meget for at nå til hver eneste dag.

🇬🇧 Læs på engelsk 🇬🇧

Tak fordi du læser med
Jeg vil elske at høre fra dig. Lytte til dine tanker og refleksioner - eller ros :) Det er ofte følelsesladet at dele vores liv på denne måde, og vi bliver meget glade, når vi får feedback fra jer der læser med. Så du er meget velkommen til at dele en kommentar nedenfor 😋

Bliv i dit flow | Dag 188 af min 2023 Journal
Synkronicitet | Dag 190 af min 2023 Journal

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)