Ladies Fixing The World | Dag 205 af min 2023 Journal

Da Ladies - Cover

🇬🇧 Læs på engelsk 🇬🇧

Der er ikke meget grund til at oversætte overskriften på nummer 205, for det er bogstavelig talt titlen på mit nye podcast. Som jo ikke hedder noget andet bare fordi jeg oversætter teksten til dansk.

Ej heller kan man sådan set oversætte Learn Nothing Day. Eller kan man? Learn Nothing Day kunne på dansk være Lær Ingenting Dag. Det kunne den vel godt hedde. Som sådan. Men vi har aldrig kaldt den det, heller ikke dengang børnene ikke kunen tale engelsk.

På Learn Nothing day i år, den 24. Juli, lærte jeg at der er noget som hedder ODD. Efter at have skrevet temmelig voldsomt om PDA vil jeg gå let hen over ODD.

Jeg lærte også en del om mig selv og om unschooling, om god dømmekraft versus fordømmelse og hvordan ordet “aldrig” aldrig gælder (haha). Jeg lærte at der på vejskiltene her er et byvåben, med ordene “obtain wisdom” svævende i periferien - alligevel ret ambitiøst for at forstadskvarter et relativt ligegyldigt sted i Englad.

Oven i det lærte jeg hvordan man optager en podcastepisode fra et zoom møde og hvordan jeg starter samtalen når jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal starte samtalen.

Jeg lærte sandsynligvis en del ting mere, som jeg har glemt eller ikke lagde mærke til at jeg lærte.

Vi bor sammen med to af mine veninder og deres familier i denne uge. Sarah Beale og hendes famiile deler hus med Luna Maj og hendes to yngste børn. Der er også en hund pr familie. Altså bortset fra at vi har to. Hunde. Det er noget af et spetakel.

Vi kvinder taler bogstavelig talt uafbrudt døgnet rundt, drengeflokken (minus min store dreng) deler gamer-rummet, teenagepigerne gør hver deres ting i hver deres spektrum af ting at gøre. Min store søn Strom læser uafbrudt, der bliver lavet mad hele tiden, mændene bonder over at være radical unschool familiefædre i nomade-skøre familier.

Vi går lange ture, kører på cykel, leger, spiller brætspil. Samtidig er der et cirkus af at holde de rigtige hunde sammen og hver for sig og i forskellige balancer med de forskellige mennesker; døre der skal holdes åbne eller lukkede, bolde der skal kastes på de rigtige tidspunkter, fodring, gå-ture, snore, træning - så alle er nogenlunde sammenhængende og ikke bliver skøre. Vi deler det hele. Bogstavelig talt. Vaskemaskinen bliver fyldt af fælles vask, vi aner ikke hvis avocadoer og bønner vi spiser hvornår, vi deler tanker, grineflip, vibes, erfaringer, badeværelse, adapterplug, ideer. I dag delte jeg skærebræt med Sarah, mens vi lavede hver vores salat. Yup. Co-living there you go. Man har brug for en anelse ekstra søvn her og der. Og det får man ikke!

Det er skønt. Og overvældende. Selv mit hypersociale selv kan få overload. Så jeg holder fast i min One Thing så godt jeg kan, sætter mig og mediterer og trækker mig tilbage til det Stille og Skønne sted indeni hvor jeg kan genoplade alle batterier blidt og samtidig effektivt.

På Learn Nothing Day lancerede jeg mit nye podcast som jeg laver med tre Damer, to af dem i dette hus i west Midlands og den tredje for tiden på Tenerife. De er alle tre rejsende unschoolere og vi er personlige venner. Vi har lange skønne samtaler om alle de områder af verden og livet som berører vores radikale livsstil, og har besluttet at optage og udgive nogle af dem. På Learn Nothing Day gav vi den dobbelt gas ved at udgive den første OG optage den anden samme dag. Så lige den dag var virkelig dedikeret til unschooling.

Er der nogen grænser for det? Unschooling? Kan man nogen sinde sige: Jeg ville ALDRIG og virkelig vide det var sandt? Stopper behovet for at tale om det nogen sinde? Bliver vi færdige med at lære af at være unschoolere?

Alt det vi troede vi vidste bliver testet på virkeligheden, og alt det vi troede vi aldrig ville gøre eller altid ville gøre, FØR vi blev forældre og Virkeligheden ankom og lærte os om nuancer, menings-lag, vores egen indoktrinering, vaner og frygtzoner, alt det må vi skille ad og forstå. Stopper det nogen sinde? Måske ikke. Det er i hvert fald vildt at være ti år inde i processen og stadig føle man løber ved siden af et tog, prøver at følge med i personlig udvikling efterhånden som livet bare KASTER udfordringer i ansigtet på en.

Derfor er jeg glad for det nye podcast. Og derfor er jeg overvældet i disse dage. Der er rigtig meget at tale om når først man begynder, og det er ikke lette sager. Skraber man bare lidt i overfladen, er det utroligt hvor meget der sidder under neglene, og hvor meget der er tilbage at skrabe i.

Jeg er priviligeret at have disse vidunderlige damer i mit liv, og glad for nu at kunne dele deres indsigt i podcastformat med alle dem, som også har lyst til at skrabe i overfladen, blive lidt snavset i følelserne, og løbe hurtigt ved siden af et tog.

Du finder episode 1 her, god fornøjelse.

Lys og kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Se flere billeder på Facebook

 

🇬🇧 Læs på engelsk 🇬🇧

Tak fordi du læser med
Jeg vil elske at høre fra dig. Lytte til dine tanker og refleksioner - eller ros :) Det er ofte følelsesladet at dele vores liv på denne måde, og vi bliver meget glade, når vi får feedback fra jer der læser med. Så du er meget velkommen til at dele en kommentar nedenfor 😋

Wilderness Wood | Dag 202 af min 2023 Journal
Vores Ugentlige Gåtur | Dag 206 af min 2023 Journal

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)