Liv fortæller: Blendede mus og hytteidyl i Frankrig

legeplads-afrika

Fortalt af Liv Ea: 

Om at få blendede mus i Afrika med sin lillesøster. 

I morges stod vi op, pakkede sammen, spiste morgenmad og tog afsted i al den sædvanlige rod og kaos. Da vi satte børn og tasker i bilen, begyndte der pludselig en høj alarm inde på hotellet. Først troede vi, at det var en bil-alarm, vi var kommet til at udløse, men lyden var for høj og kom oppefra. Der gik en ti minutter mens vi febrilsk prøvede at blive køreklar. Så lige inden vi kørte stoppede alarmen. Lige der fra morgenstunden blev alt mors stress udløst. Så var det overstået.

Vi havde selvfølgelig glemt, at det var søndag og alt var lukket, så vi droppede supermarkedet og kørte videre. Vi kørte et par timer så blev alle for sultne. Vi stoppede i en lille - og meget fransk- by for at finde noget mad. Det var midt i siestaen, og på en søndag, så intet var åbent. Til sidst fandt vi en bar-hotel-resturant, hvor vi fik en omelet og noget salat. Far havde bestilt en cremebrulet til deling. Fjord sov og de små legede i en jordbunke (altid et sikkert hit) så de store fik lidt fred. Vi var alle trætte efter to køredage, så vi gik en tur efter en legeplads. Desværre var byen så lille, at den ikke engang havde en legeplads. Øv.

aesel

Vi havde set et skilt med noget camping og kørte efter det. Så kom vi frem til en dejlig lille campingplads med små hytter, en flod, en stor kirke man kan se bag træerne, et æsel man kunne fodre, en legelads med et tog og en dame der kun snakkede fransk. Vi fodrede æslet, legede på legepladsen og fandt hende, der ejer stedet. Mor snakkede en masse fransk med damen og fandt en hytte til os lige ved siden af legepladsen.

liv-silke-leger

Silke og jeg legede længe på legepladsen, med toget. Vi legede en leg, hvor vi var i Afrika. Pludselig siger Silke, at toget er i stykker. Så kravler hun ud af vinduet og op på taget. Så siger hun: "der er mus og rotter på taget. De skal blendes i blenderen". Så legede vi, at vi fik blendet mus og rotte til aftensmad. Vi fik at vide, hvad æslet hedder, men det glemte vi igen, så vi har valgt at kalde det Igor. Det lyder nemlig ligesom det den siger.

Æslet bor på en lille mark med mange blomster. Der er et hegn, men æslet kommer helt hen, så man kan fodre og klappe det. Den lille mark med æslet er kun 20 meter væk fra hytten og man kan høre ham skryde en gang i mellem. Far og Storm fik drenge-tid mens Fjord sov og pigerne ordnede vasketøj.


Og her to spændende dyr vi så samme dag - den grønneste billede og et flot firben!

groen-bille

firben


Om at opdage, det er søndag.
Loiredalen: Om at køre fra et tilfældigt sted og komme ned i gear

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)