Dødsspillet (Hunger Games) af Suzanne Collins

hungergames

Den populære ungdomsroman "The Hunger Games" er ikke populær uden grund. Det er en science fiction roman der foregår i et dystopisk rige mange årtier fremme. En verden hvor hovedstaden regerer over de 12 såkaldte "Distrikter".

Hvert år bliver to børn i alderen 12-18 fra hvert distrikt trukket ud til at være med i "døspillet" hvor alle 24 unge skal ind i en kæmpe arena og kæmpe til døden. Den sidste overlevende er vinder, og vil kunne leve et liv i luksus.

Hovedpersonen, 16-årige Katniss Everdeen, lever i det fattigeste af alle distrikterne, og da hun melder sig som frivillig til døspillet, for at redde sin søster fra opgaven, er hun alt andet end forberedt. Bogen er både romantisk og actionfyldt og de fleste tweens og unge vil elske den. Jeg kender nogle på 10 år der har læst den uden at have nogen problemer, men man skal være opmærksom på at der er en del vold i bogen. Så det afhænger helt af personlighed. 
Jeg vil gerne anbefale både "The hunger games" og dens to efterfølgere "Catching Fire" og "Mockingjay" til alle, det er nogle virkelig gode bøger. 

Anden bog i serien hedder Løbeild og er anmeldt her

Tredje bog hedder Oprør og er anmeldt her.

Bøger til unge og til tweens er anmeldt af min datter, Liv Ea, i dag næsten femten år. Hun er storlæser, og ung forfatterspire - har udgivet nogle børnebøger og arbejder seriøst på at skrive sin første roman. Liv er læsehest af den gamle skole, altid i gang med fem-otte bøger, altid vildt begejtret over noget, hun nyligt har læst, altid på jagt efter gode ord, gode historier, gode karakterer, gode plot. Liv anbefaler bøger for tweens og unge på speltmor.dk - for hun har læst alle de nye som slet ikke fandtes, dengang jeg var ung og læste ti romaner om ugen. 

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Tak fordi du læser med

Jeg skriver for at dele vores erfaringer og vores perspektiv, og vil elske at høre, hvad du tænker. Skriv endelig til mig i kommentarfeltet, i en personlig e-mail eller en tekstbesked – det du foretrækker. Det bringer megen glæde, når vi hører fra læsere. Tak og må solen skinne på din vej.

Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Will Grayson, Will Grayson af John Green og David Levithan
Antboy 1 - tissemyrens bid af Kenneth Bøgh Andersen

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)