Hjemmelavet hårkur med avocado

haarkur-avocado

 

Håndholdt hårkur for hippier og deres børn.

Her kommer opskrift og metode til at få håret blødt og lækkert igen efter vinterkulden, frosten, fjernvarmen og træthedens dyne, som nu - endelig - rives af os af den bragende forårssol. Velkommen til snask og lækkert hår.

En avocado, en ds/brik kokosmælk, en banan. 

Befri avocado for skal og sten. Den må godt være godt moden, også stødt, hvis det er - men ikke fordærvet naturligvis. Skræl bananen, som ligeledes også gerne må være helt, helt moden (brune pletter udenpå). Si kokosmælken (som du ikke har rystet), så det kun er det rigtig fedtetde hvide snask, der kommer i hårkuren. Mix det hele; det er lettest i en køkkenmaskine. Kan også gøres med blender eller en gaffel.

Vi kommer kuren i tørt hår, sætter håret op i en knold og sætter en badehætte over, så det ikke tørrer ud. Mindst en halv time, gerne hele dagen - det er ikke så vigtigt. Så nøjs vi med at skylle og har lækkert hår, som måske det første døgn er lidt tungt, indtil alle de gode olier og diverse er trængt ind i håret. 

Vi plejer håret med en svinehårbørste, som langsomt trækker kuren ned i spidserne, hvor der skal bruges mere, end man rigtig kan få i i første omgang. Altså reder vi hår en hel del det første døgn for at trække olierne ned mod spidserne. Hvis man slet ikke kan holde ud at have halvfedtet hår, kan man bare vaske det med shampoo med det samme efter kuren, eller nøjes med kur i de tørre spidser. Ellers kan man - som vi - vente med at vaske hår til dagen efter eller som det nu kan passe. Pas på med ikke at overdrive shampoo; sæben skal blot lige bryde overfladen på olien, så kan varmt vand klare resten af arbejdet. 

Man har jo lov at eksperimentere præcis som man vil, og jeg kan anbefale mandelolie, arganolie, espressokaffe, lidt citrussaft, honning, æggeblomme. Men ærlig talt: Den her med avocado, kokos og banan er rigtig god. Kan man ikke lide bananer, skal man nok udelade den, da håret dufter af banan i nogle dage. 

Det her handler jo også om at lege med maden, at eksperimentere og gå på opdagelse både i naturen, i køkkenskabene og ikke mindst i sin intuition: At forsøge at trænge ind til en dyb fornemmelse af, hvad kroppen kalder på. At tage en dejlig hårkur sammen med sine børn er sjovt, snasket, nærværende, og opbyggende på mange planer. Og husk nu at være lidt ligeglad med at skylle det hele ud, hvis ungerne hader det. Det skal være rart, det skal være sjovt, det handler om at være i sin værende glæde og i respekten for store og små kroppe - som lige nu just er kommet gennem endnu en kold, mørk nordisk vinter og som trænger til at den energi, som vender tilbage med lyset, først og fremmest bruges på at bygge op i et kærligt nærvær. 

Ja, ja. Kald mig blot barfodshippie. 

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad


Oprindeligt publiceret på min gamle blog SpeltMor.dk som nu er lukket ned - Se alle artikler fra SpeltMor.dk her

Helseflip, krokus og forårssol: Syv trin til at bryde vintersløvhed og finde fornyet energi
Find fokus og balance: Mine 8 leveregler

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)