Parador, slangetyveri og shopping

cecilie-silke-forside

En lille snak om statshotellet og vores oplevelser i Zamora - 11. juli 2012 - og så er vi vist også ved at være gennem Zamoraoplevelserne.

I Zamora boede vi på et Parador, som er et statsdrevet hotel i en historisk bygning på et historisk eller landskabsmæssigt interessant sted. Det var temmelig pebret, men det var også rigtig rart med noget luksus. Stort soveværelse, højt til loftet og fine detaljer.

Thomas fandt stedets historie, og i grove træk er Parador Zamoras historie denne: En enke med masser af penge på lommen trænger til lidt space; køber en hel by og al den omkringliggende jord. Så bygger hun sig et palæ til sig selv, og dette palæ går i arv i et eller andet antal generationer i denne (heldige) familie. På et tidspunkt brænder det dog ud, og står bare og forfalder, indtil det i 1600 tallet bliver renoveret nødtørftigt af en nonneorden og herefter brugt som omsorgshjem for forældreløse børn, samt gamle. Herfra er vejen ikke lang til statsejet, og til ombygningen til hotel. 

IMG_1165_Liv-fjoller

Det kunne det, det skulle, og det var to gode dage i Zamora. I morges så jeg en ørn stjæle en slange fra en storkerede, mens jeg drak min morgenkaffe på terrassen ved poolen. Storkereden var naturligvis på taget af en romansk kirke, og bag den kunne jeg se hele landskabet udfolde sig nedenfor byen. Hvor heldig har man lov at være.

Hvis man er til shopping, kan byen og så levere alt. Krokodilleskindsbælter og håndsyede sjaler, billig plastic hos kineseren, mindst 30 apoteker (!), plims og legetøj - man kunne såmænd godt hygge sig med dét, hvis man er til shopping. Vi købte et par sko til Liv og nogle lakridser, samt håndholdt mad i et supermarked. Og i dag kørte vi ud til en naturpark mere, nu i Portugal.

familie-politistation

Og et lille P.S. gruppebilledet, som Thomas har taget, er af os der sidder udenfor politistationen (endnu en historisk bygning), hvor en venlig politimand kort efter lånte os en ligther

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133
Cecilie Conrad 


Oprindeligt publiceret på vores gamle rejsesite ud-i-det-blå.dk - Nu er alle mine danske artikler samlet på CecilieConrad.dk

24 kirker, een katedral, et slot, en vandmølle og mange meget store fugle
Land nummer syv, Portugal

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)