24 kirker, een katedral, et slot, en vandmølle og mange meget store fugle

IMG_1170-katedral-2

Zamora ligger på en af de store pilgrimsruter; jeg mangler basal viden her, ved ganske enkelt ikke, hvilken der er den 'rigtige'. Men her i Zamora har vi gået et stykke af Camioen, kan jeg konstatere.

Og byen med 24 kirker og en enorm katedral, må vel også siges at være frelst nok. Alle kirkerne er fra samme periode, kan man se på byggestilen - og på en eller anden måde, fatter jeg det bare ikke. Hvad tænker de på? Hvem bygger SÅ mange kirker på så lidt plads? 

IMG_1201-katedral

De er alle romanske, tror jeg det hedder, og alle imponerende smukke, udskåret i sandsten (ved ikke om det er det rigtige ord, ved i det hele taget for lidt!), med engle og snørkler og store felter af smukke sten, der ligger solidt dér ovenpå hinanden og danner kirke århundrede efter århundrede. 

Der er så mange af dem, at man næsten holder op med at være imponeret, når man drejer om et hjørne og endnu et utroligt bygningsværk tårner sig op. Vi havde kun to døgn i byen, og blev totalt kirkemæssigt sansemættede, overvældede.

Og så var der jo også katedralen, men den kan man læse om i det andet indlæg om Zamora 'Strøtanker fra et hjørne af Spanien'.

IMG_1347-silke-mor

I Zamora gik vi en lang tur langs floden, og det var her, vi gik nogle skridt på Camioen. Der står en gammel og meget smuk bro over floden, og da de er ved at bygge en ny, vil den snart blive lukket for biler, så det kan blive ren idyl for turister og andre fodgængere.

Gennem en idyllisk park, forbi enorme rosmarinbuske i skyggen af dejlige træer, kom vi frem til vandmøllen, som også var gammel og skabt i sandsten - og renoveret fint, med ægte melmølle, vandmølle-hjul, lille kunstudstilling og den altid skønne kombination af vand og lys.

IMG_1287

Fra vandmøllen så vi en ørn jage, den dykkede flere gange for at snuppe fisk i vandet, og selvom vi har set rigtig mange ørne på denne rejse, var dette overvældende - det er sindssygt imponerende, at de både kan se så langt og flyve så præcist.

Vi så også helt almindelige hyggelige ænder, og så de storke som der nærmest er flere af, end der er duer. Også storken er 'en dejlig flyver for nu at citere en sentimental Shubidua.

Hvad mangler jeg? Tænkte, at jeg da liiiige kunne skrive et kort indlæg om Zamora, men kort bliver det vist ikke. 

IMG_1359silke-mor-pil

Mangler kun slottet, tjek overskriften. Men det så vi heller ikke, kun udefra. Skulle også være imponerende renoveret, fra samme periode som alle kirkerne. Vi så i stedet legepladsen, hvor lille Carlos (på ca tre år) viste os sin 'hermana' Alba, en sød lille spansk pige-baby med flæser og huller i ørerne. Der er meget, der er anderledes omkring børn i dette land. Men det er en helt anden sag.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133
Cecilie Conrad 


Oprindeligt publiceret på vores gamle rejsesite ud-i-det-blå.dk - Nu er alle mine danske artikler samlet på CecilieConrad.dk

Strøtanker fra et hjørne af Spanien, Zamora
Parador, slangetyveri og shopping

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube