Man må aldrig lade frygten overtage | Dag 177 af min 2023 Journal

Else

I Helsingør bor der en del af min familie. Den eneste person, jeg kender derfra, er min mormors fars søster, som nu er 99 år gammel. For cirka ti år siden kontaktede hun sig mig ved en begravelse, præsenterede sig selv - da jeg aldrig havde mødt hende før - og spurgte om hun kunne indtage min bedstefars plads, da han aldrig havde været meget af en bedstefar, og nu var han jo alligevel død. På sin direkte måde sagde hun, at hun gerne ville være en oldefar for mine børn og glædede sig til at lære min familie at kende.

Så det gjorde vi. Vi adopterede hinanden og opbyggede hurtigt et familiemæssigt bånd, der aldrig havde eksisteret før. Jeg vidste ikke meget om min bedstefar, og jeg havde aldrig mødt nogen i min mors familie udover hendes bror og forældre, men jeg er blevet tæt knyttet til Else. I de sidste ti år har hun delt sine historier og visdom med os med smil, latter og en unik udstråling.

Det er noget særligt at tale med nogen, der har levet næsten hundrede år. De historier, hun kan fortælle, og perspektivet hun har, er bemærkelsesværdigt. Hun talte om stilheden fra gamle dage og hvor værdifuld den var. Hun taler om venlighed og forståelse og deler historier om sit eget liv, hvor temaet ofte er venlighed eller mangel på samme. Hun taler om nysgerrighed, hvordan den driver os alle, og hvordan børn bør have tillid til deres egen nysgerrighed. Hun talte om særlige minder, øjeblikke af enkel skønhed, der står klart i hendes hukommelse.

Hendes vigtigste råd, det eneste hun giver direkte, er at man ikke skal være bange. Hvis man ønsker at leve dette liv og nyde det, må man aldrig lade frygten overtage.

Interessant nok er det også en af mine vigtigste erkendelser fra Bibelen. Og det er en erfaring, jeg har testet grundigt. Det er også en af vores familieregler. Frygt har ingen plads i vores liv, undtagen som en advarsel. Hvis vi bliver bange og oplever frygt, skal vi lytte til den og forstå, hvor den kommer fra, og om den er relevant (ofte er den det ikke). Derefter kan vi lade frygten falde til ro og genoptage vores liv. Vi kan ikke handle eller arbejde ud fra frygt; vi må tage et øjeblik til at forstå og tackle frygten, før vi kan bevæge os fremad.

Jeg håber oprigtigt, at Else stadig er her, når vi vender tilbage næste sommer. Hun er et sandt lys i mit liv.

Lys og kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Tak fordi du læser med
Jeg vil elske at høre fra dig. Lytte til dine tanker og refleksioner - eller ros :) Det er ofte følelsesladet at dele vores liv på denne måde, og vi bliver meget glade, når vi får feedback fra jer der læser med. Så du er meget velkommen til at dele en kommentar nedenfor 😋

En tristhed sniger sig ind | Dag 175 af min 2023 Journal
Om at skrive en bog | Dag 178 af min 2023 Journal

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Hej, Jeg hedder Cecilie Conrad

Vi lever et helt fantastisk STRÅLENDE liv. Virkelig. Vi er ude af Matrix, ude af boksen, lykkelige og frie. Vi har unschoolet i +10 år og rejst på fuld tid med vores børn i +5 år.

Jeg er uddannet psykolog og fuldtidsmor. Jeg deler min grundige erfaring og viden, min fokuserede og stærke vibration, mit erfaringsfelt og mit lys. 

Coaching: Har du brug for min hjælp?

Jeg rådgiver personligt og fra hjertet, nærværende og frisættende.Jeg kender vejen ud af mørket og frustrationerne, vejen til dit sande selv, den vej, du skal gå, for at leve et fantastisk liv.

Book en samtale

Cecilie-portraet (2)

Har du hørt vores podcast?

Self Directed logo

Den handler om Unschooling, Traveling, Forældreskab, Penge, Frihed og hvad det for os betyder at leve et Self Directed liv!

Her kan du høre den seneste periode!

See all episodes

Lyt hos Apple Lyt via Spotify Se på YouTube