Om at skrive en bog | Dag 178 af min 2023 Journal

writing-a-book

Jeg har længe haft lyst til at skrive en bog. Jeg har overvejet hvordan stilen skulle være, overvejet format og stil, men intet har virket rigtigt. Jeg ønsker ikke bare at skrive en rejsedagbog, og jeg ønsker især ikke at skrive en bog for "at udgyde min visdom", da det ikke er en position, jeg føler, jeg har, og jeg ønsker heller ikke at at bruge hundredevis af timer på at arbejde med projektet.

Nogle gange kaster livet noget i hænderne på dig. På det rette tidspunkt, det rette sted, i den rette sammenhæng og med den rette vibe. For tre uger siden sad jeg på en bænk i København og talte med min ven som jeg har kendt altid (bogstaveligt talt) om alt muligt. Han var lige vendt tilbage fra Indien, Bali og Thailand, og jeg var i byen i bare et par dage mere.

Lige der i solskinnet med vores kaffe kom ideen. Som et klart lys. Hvorfor ikke skrive en bog sammen? Om hvad livet er, hvordan det fungerer, og hvordan man finder balance og engagerer sig både praktisk og åndeligt uden at blive opslugt af systemer, banalitet, ekstremisme eller decideret psykose.

I går havde vi vores første møde om projektet, og energien var stadig høj. Vi er tætte venner, sjælevenner, den slags hvor vi ikke taler så ofte, men følger med i hinandens liv og støtter hinanden. Vi tænker ens, men fra meget forskellige perspektiver, så selvom vi er enige om alt, har vi separate diskurser. Det betyder, at skriveprocessen vil blive en læringsrejse for os begge, da vi bliver nødt til at få den anden til at forstå, forklare os selv og lære af den måde, det samme tema udtrykkes af den anden. Det er perfekt.

Vi er begge danskere og rejsende og har begge forladt vores hjemland af mere eller mindre samme årsager. Vores møde i går havde muligheden for at være fysisk, da jeg er tilbage i København (det var min sidste dag), og konteksten blev et klart eksempel på, hvordan livet udfolder sig, og hvordan vi skal lytte.

Han ankom efter en skør togrejse gennem byen, og jeg gik gennem et meget dansk kvarter i Hvidovre. Vi begge ankom til det eneste café i området, kun for at konkludere, at det ikke være pladsen for vores proces. Vi var nødt til at forlade stedet og gå rundt om en lille sø i vinden, sætte os ved et picnicbord og skitse en begyndelse på projektet - fordi snæverheden i den danske kultur, vi kommer fra, føltes som et fængsel.

Træerne strakte sig i det mindste mod himlen, og vinden opløste al den energi, vi ikke kunne håndtere.

Det var perfekt og kaotisk (på samme tid), var har søsat skibet, og processen er begyndt.

Lys og kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Tak fordi du læser med
Jeg vil elske at høre fra dig. Lytte til dine tanker og refleksioner - eller ros :) Det er ofte følelsesladet at dele vores liv på denne måde, og vi bliver meget glade, når vi får feedback fra jer der læser med. Så du er meget velkommen til at dele en kommentar nedenfor 😋

Man må aldrig lade frygten overtage | Dag 177 af min 2023 Journal
En dag i vores nomadeliv | Dag 179 af min 2023 Journal

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)